Coronavirus

print

Avans Hogeschool in coronatijd

14 december 2020

Het coronavirus is nog niet verdwenen. Een veilige omgeving om te studeren en te werken is belangrijk. Bij Avans Hogeschool zijn we daar elke dag mee bezig. Studenten en medewerkers kunnen online aan de slag, maar ook in beperkte mate in onze gebouwen. Daar hanteren we wel een aantal regels. Daarnaast houden we ons aan de richtlijnen van het RIVM. Volg deze op, want op die manier houden we Avans samen veilig en gezond. 

Op deze website lees je alles over onze maatregelen en wat ze betekenen voor je studie of werk bij Avans. Je vindt hier onder meer het laatste nieuws rond corona en onze organisatie. 

Vragen

Voor de meest actuele informatie kun je terecht bij de veelgestelde vragen. We vullen deze regelmatig aan op basis van de laatste ontwikkelingen en richtlijnen.

Verhalen

Ben je benieuwd hoe andere studenten, docenten en medewerkers deze tijd ervaren? Lees dan hun verhalen over wat corona voor hun werk, studie én privéleven betekent.

Student Isa van der Ligt vertelt:

“We moesten snel schakelen en uitzoeken hoe we online konden samenwerken. En vooral hoe we ons onderzoek toch konden gaan uitvoeren. We zouden veel contact met de stagiaires hebben op locatie. Gelukkig konden we met een PowerPointpresentatie en allerlei vragen interactieve online sessies met de stagiaires houden. (…) Maar we keken ook allemaal erg uit naar het moment dat we weer bij elkaar konden komen.”
Lees het complete interview.


Download de app CoronaMelder

De app CoronaMelder is ontwikkeld door het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport in samenwerking met het RIVM en de landelijke GGD'en. De app is een aanvulling op het bron- en contactonderzoek van de GGD. Hierdoor kunnen mensen die nog geen klachten hebben, eerder worden gewaarschuwd. Zo voorkom je dat je het virus onbewust op anderen overdraagt. Het downloaden van de app is altijd vrijwillig. Meer informatie: coronamelder.nl.

Laatst bijgewerkt op 15 december 2020.