Coronavirus

print

Avans in coronatijd

30 april 2020

Na een periode met lege klaslokalen, vergaderruimtes en kantines zijn de coronamaatregelen bij Avans sinds 15 juni versoepeld. Er zijn weer meer studenten en medewerkers in de gebouwen aanwezig. Bijvoorbeeld om toetsen te maken of om te werken in praktijkruimtes. In alle gebouwen gelden RIVM-richtlijnen. Studeer en werk veilig: volg deze op.  

Hoe studenten, docenten en medewerkers deze tijd ervaren lees je in hun verhalen.

Student Mart Bekkers vertelt:

“Ik weet het nog heel goed, een donderdagavond in maart. Ik kwam net terug van een voetbaltraining toen het nieuws kwam dat de hogescholen hun deuren gingen sluiten. Mijn eerste gedachte was: ‘o nee, wat balen, ik wil geen studievertraging oplopen’. Ik appte meteen mijn projectgroep dat we elkaar de volgende dag niet zouden zien op school. Zij wisten nog van niets.”
Lees hier het complete interview.

Avans digitaliseert in snel tempo

Ook in deze coronatijd gaat het onderwijs bij Avans door. Onderwijs kan ook op afstand. Om dat voor elkaar te krijgen werken we met man en macht aan allerlei oplossingen.
Van het regelen van de techniek, tot het informeren van studenten, docenten en medewerkers. Maar denk ook aan het uitproberen van verschillende tools, tot het organiseren en uitvoeren van online lessen, tentamens en Open avonden.
We doen er alles aan om ervoor te zorgen dat onze studenten zo min mogelijk studievertraging oplopen.

Meer weten:

Bekijk ook de veelgestelde vragen voor de meest actuele informatie. Deze vragen worden regelmatig aangevuld en aangepast op basis van de laatste ontwikkelingen en richtlijnen.

Laatst bijgewerkt op 26 juni 2020.