Coronavirus

print

Veelgestelde vragen

Hieronder vind je algemene vragen over het coronavirus. Specifieke vragen die alleen gelden voor studenten, nieuwe studenten, medewerkers, leveranciers of bezoekers vind je via onderstaande links:

We passen de veelgestelde vragen regelmatig aan. Hieronder de algemene vragen, onderverdeeld in de volgende categorieën:

GEBOUWEN & BEREIKBAARHEID
1. Zijn de Avansgebouwen open?
2. Voldoen de ventilatiesystemen in de gebouwen aan de RIVM-richtlijnen?
3. Hoe kan ik de Studenten Informatie Balie en het Studentendecanaat bereiken?

ONDERWIJS
4. Hoe organiseert Avans dit studiejaar het onderwijs en de tentamens?

EVENEMENTEN
5. Gaan de evenementen van Avans door?  

GEBOUWEN & BEREIKBAARHEID

1. Zijn de Avansgebouwen open?

Sinds 2 juni mogen medewerkers, onder voorwaarden, weer aanwezig zijn in de gebouwen. Zij worden zijn door hun eigen directie hierover geïnformeerd. Sinds 15 juni zijn er ook weer een beperkt aantal studenten in de gebouwen aanwezig om toetsen te maken. Studenten zijn op de hoogte gesteld door hun eigen opleiding. 
Check de openingstijden van de gebouwen en de catering tijdens de toetsperiode van 15 juni tot en met 3 juli.

Tijdens de zomervakantie (20 juli tot en met 9 augustus) zijn de onderstaande locaties geopend tussen 8.00 en 18.00 uur:

  • Den Bosch: Parallelweg 21 en Hervenplein 2
  • Breda: Lovensdijkstraat LA (61) 

De andere Avansgebouwen zijn in die periode gesloten. De geopende locaties zijn met name tijdens de zomer open voor het voortzetten van afstudeerwerk en onderzoek. Voor medewerkers blijft nog steeds gelden dat zij zoveel mogelijk thuis werken.  


2. Voldoen de ventilatiesystemen in de gebouwen aan de RIVM-richtlijnen?

Ja, alle ventilatiesystemen die aan staan in onze gebouwen, werken met frisse buitenlucht. De RIVM raadt recirculatie van lucht af. Dat betekent dat sommige van onze koel- en/of ventilatiesystemen uit staan. In die ruimtes kunnen mensen nog steeds op een veilige manier werken of studeren, mits zij zich houden aan de RIVM-richtlijnen.
Ons advies is om ramen, waar mogelijk, open te zetten voor natuurlijke ventilatie. Voor Avans staat veiligheid van onze studenten en medewerkers voorop. We volgen daarin de richtlijnen van het RIVM.

3. Hoe kan ik de Studenten Informatie Balie en het Studentendecanaat bereiken?

De Studenten Informatie Balie is van 15 juni tot en met 3 juli van 10.30 tot 15.30 uur weer aanwezig op de Hogeschoollaan in Breda en de Onderwijsboulevard in ‘s-Hertogenbosch.  

Studenten die voor hun vakantie nog een formulier moeten laten stempelen of een kopie getuigschrift willen laten waarmerken, een afspraak willen met een studentendecaan of een vraag hebben over het herinschrijven voor het nieuwe studiejaar, kunnen hiervoor bij de balie terecht. 

Je bereikt de Studenten Informatie Balie telefonisch en via WhatsApp op 088 - 525 75 50

ONDERWIJS

4. Hoe organiseert Avans dit studiejaar het onderwijs en de tentamens?

Avans geeft tot de zomervakantie digitaal onderwijs. Dat betekent dat er geen onderwijs plaatsvindt in de gebouwen. Voor afstudeerders en docenten die in praktijkruimtes aanwezig moeten zijn, gelden sinds 11 mei aparte afspraken. Toetsen nemen we zoveel mogelijk online af. 

Tussen 15 juni en 3 juli nemen we een aantal tentamens af in onze gebouwen. Ook kunnen studenten voor afrondende praktijkopdrachten terecht in de gebouwen. We zetten ook alternatieve toetsvormen in, denk aan openboektentamens, mondelinge afname of inleveropdrachten zoals een essay. 
 
Er zijn studenten voor wie het echt niet mogelijk is om in de thuissituatie te studeren of online toetsen te maken. Voor die studenten maken we een uitzondering. Zij kunnen terecht in een van de Avansgebouwen, maar moeten dat wel aanvragen bij hun studieloopbaanbegeleider. 

EVENEMENTEN

5. Gaan de evenementen van Avans door?  

Een aantal grote evenementen gaan niet door of organiseren we in een andere vorm:  

  • De hbo-fietstocht op 28 augustus is verplaatst naar 2021. 
  • De opening van het hogeschooljaar op 24 augustus gaat wel door, maar dan in een online versie. We zijn nog druk bezig met de voorbereidingen van dit feestelijk online alternatief. 
  • Het HBO Introfestival is dit jaar online. Deze feestelijke start van het studiejaar voor alle aankomende studenten is op donderdag 3 september van 20.00 tot 23.00 uur. 
  • Ook diplomeringen en grote introductie-activiteiten van de opleidingen is dit jaar in een andere vorm. De opleiding informeert jou hierover.  

Afgelaste evenementen worden tot nader order niet verplaatst naar een nieuwe datum. Ook is het niet toegestaan om nieuwe evenementen in te plannen. De evenementenruimtes gaan we zoveel mogelijk inzetten voor het onderwijs. De verdeling en toewijzing van deze ruimtes wordt centraal georganiseerd. Dat betekent dat we in periode 1 en 2 evenementen niet intern organiseren.


Staat je vraag hier niet bij?

Mail dan naar veiligheid@avans.nl


LET OP: Phishingmails in omloop

Internetcriminelen maken volop misbruik van de coronacrisis. Zo gaan er allerlei phisingmails rond. De nepmails zien er bijvoorbeeld uit alsof deze afkomstig zijn van het RIVM of aanbieders van hulp bij digitaal onderwijs. Wees hierop alert!
Zie ook dit nieuwsbericht hierover.

Laatst bijgewerkt op 26 juni 2020.