Coronavirus

print

Nieuwe studenten

Ga je of wil je na de zomer studeren bij Avans? Waar moet je als studiekiezer allemaal rekening mee houden nu het coronavirus ons genoodzaakt heeft maatregelen te nemen? Lees meer in de veelgestelde vragen en antwoorden, onderverdeeld in de volgende categorieën:

STARTEN BIJ AVANS
1. Ik start na de zomer bij Avans. Waar vind ik meer informatie?
2. Ik heb mijn mbo-diploma door het coronavirus niet kunnen afronden. Kan ik wel starten bij Avans?
3. Hoe ziet semester 1 van komend studiejaar eruit?

PROEFSTUDEREN EN MEELOPEN
4. Kan ik nog deelnemen aan een proefstudeerdag of meeloopdag?  
5. Ik wil graag alvast de sfeer proeven bij Avans. Hoe kan ik dit doen?

STARTEN BIJ AVANS

1. Ik start na de zomer bij Avans. Waar vind ik meer informatie?

Avans doet er alles aan om ervoor te zorgen dat jouw start in september goed en vlot verloopt. 
Op onze website vind je alle informatie voor nieuwe studenten bij elkaar. Ga naar avans.nl/studeren/jouw-start.


2. Ik heb mijn mbo-diploma door het coronavirus niet kunnen afronden. Kan ik wel starten bij Avans?

Als je 1 vak, enkele kleine vakken of je stage niet hebt kunnen afronden door de coronamaatregelen ontvang je van je mbo-instelling voor 15 augustus een onderbouwd afrondingsadvies.
Wanneer jouw mbo-instelling verwacht dat jij voor 1 januari 2021 je mbo-diploma behaalt, geven ze je een positief advies. Met dit positieve afrondingsadvies mag je in september starten bij Avans.

Zorg er wel voor dat je je voor 1 juni 2020 hebt aangemeld bij Avans en dat je alle stappen van het inschrijfproces doorloopt voor 1 september 2020.
Eén van deze stappen is om je betaling van het collegegeld via Studielink in orde te maken. We hebben de gegevens nodig voor onze administratie. Vul deze betaalgegevens in en je inschrijfverzoek wordt vervolgd. De betaling start pas de maand nadat je je mbo-diploma hebt behaald.
Als je voor 1 januari 2021 je mbo-diploma behaalt, kun je doorstuderen bij Avans.

3. Hoe ziet semester 1 van komend studiejaar eruit?

In het nieuwe studiejaar zullen we voorlopig ook de 1,5 meter afstandsregel in acht blijven nemen. Dat betekent dat alle opleidingen hun onderwijs aanpassen zodat er een goede mix ontstaat van onderwijs op locatie en online onderwijs. Sommige internationale opleidingen blijven voorlopig nog geheel online. Je hoort van je eigen opleiding hoe het onderwijs er precies uit zal zien. Omdat wij de binding tussen studenten onderling en tussen studenten en docenten van groot belang vinden, zullen we hier extra aandacht aan besteden bij het samenstellen van ons onderwijs. Daarbij zullen name de eerstejaars studenten voor een behoorlijk groot deel fysiek onderwijs krijgen.

PROEFSTUDEREN EN MEELOPEN

4. Kan ik nog deelnemen aan een proefstudeerdag of meeloopdag?  

Ja, dat kan. Alle meeloop- en proefstudeerdagen vinden digitaal plaats. Heb je je al aangemeld? Dan neemt de contactpersoon van de betreffende opleiding contact met je op.
Meer informatie over en aanmelden voor proefstudeerdagen vind je op: www.avans.nl/opleidingen/proefstuderen. Heb je interesse in een meeloopdag? Kijk dan bij de opleiding(en) van jouw keuze voor de mogelijkheden.


5. Ik  wil toch graag alvast de sfeer proeven bij Avans. Hoe kan ik dit doen? 

Je kunt helaas nog niet in onze gebouwen langskomen om de sfeer te proeven. Wel kun je de opleidingspresentaties terugkijken van de online Open avonden: 

Verder kun je op ons Youtube-kanaal ook allerlei video’s bekijken over onze opleidingen en maak je kennis met onze studenten en docenten. Het is natuurlijk niet vergelijkbaar, maar het helpt je in ieder geval om een beeld te krijgen van de sfeer bij Avans. We hopen je snel weer te kunnen ontmoeten in onze gebouwen.
Informatie over alle opleidingen van Avans vind je op de overzichtspagina van de opleidingen.

Laatst bijgewerkt op 10 augustus 2020.