Coronavirus

print

Nieuwe studenten

De onderstaande informatie is geüpdatet naar aanleiding van de toespraak van premier Mark Rutte op 14 december. 

Ga je of wil je na de zomer studeren bij Avans? Waar moet je als studiekiezer allemaal rekening mee houden nu het coronavirus ons genoodzaakt heeft maatregelen te nemen? Lees meer in de veelgestelde vragen en antwoorden, onderverdeeld in de volgende categorieën:

STARTEN BIJ AVANS
1. Ik start na de zomer bij Avans. Waar vind ik meer informatie?
2. Ik heb mijn mbo-diploma door het coronavirus niet kunnen afronden. Kan ik wel starten bij Avans?

PROEFSTUDEREN EN MEELOPEN
3. Kan ik nog deelnemen aan een proefstudeerdag of meeloopdag?  
4. Ik wil graag alvast de sfeer proeven bij Avans. Hoe kan ik dit doen?

STARTEN BIJ AVANS

1. Ik start binnenkort bij Avans. Waar vind ik meer informatie?

Avans doet er alles aan om ervoor te zorgen dat jouw start goed en vlot verloopt. 
Op onze website vind je alle informatie voor nieuwe studenten bij elkaar. Ga naar avans.nl/studeren/.
 

2. Ik heb mijn mbo-diploma door het coronavirus niet kunnen afronden. Kan ik wel starten bij Avans?

Als je 1 vak, enkele kleine vakken of je stage niet hebt kunnen afronden door de coronamaatregelen heb je van je mbo-instelling voor 15 augustus een onderbouwd afrondingsadvies ontvangen.
Wanneer jouw mbo-instelling verwacht dat jij voor 1 januari 2021 je mbo-diploma behaalt, geven ze je een positief advies. Met dit positieve afrondingsadvies mag je in september starten bij Avans. Voorwaarde is wel dat je je voor 1 juni 2020 hebt aangemeld bij Avans en dat je alle stappen van het inschrijfproces doorloopt voor 1 september 2020.
Eén van deze stappen is om je betaling van het collegegeld via Studielink in orde te maken. We hebben de gegevens nodig voor onze administratie. Vul deze betaalgegevens in en je inschrijfverzoek wordt vervolgd. De betaling start pas de maand nadat je je mbo-diploma hebt behaald.
Als je voor 1 januari 2021 je mbo-diploma behaalt, kun je doorstuderen bij Avans.

PROEFSTUDEREN EN MEELOPEN

3. Kan ik nog deelnemen aan een proefstudeerdag of meeloopdag?  

Ja, dat kan. Alle meeloop- en proefstudeerdagen vinden digitaal plaats. Heb je je al aangemeld? Dan neemt de contactpersoon van de betreffende opleiding contact met je op.

Meer informatie over en aanmelden voor proefstudeerdagen vind je op: www.avans.nl/opleidingen/proefstuderen. Heb je interesse in een meeloopdag? Kijk dan bij de opleiding(en) van jouw keuze voor de mogelijkheden.


4. Ik  wil toch graag alvast de sfeer proeven bij Avans. Hoe kan ik dit doen? 

Je kunt helaas nog niet in onze gebouwen langskomen om de sfeer te proeven. Op 26, 28 en 28 januari organiseren we wel 3 online Open avonden voor de voltijd en duale opleidingen. En op 9 en 10 februari voor deeltijd. Alle opleidingen verzorgen op verschillende momenten een presentatie. Ook zijn er diverse sessies waarin docenten en studenten je meer vertellen over hoe het is om bij Avans te studeren. Ze gaan met je in gesprek en jij kunt meteen al je vragen stellen. 

Meld je aan. Daarna krijg je vanzelf bericht als het programma definitief is en je de voorlichtingen kunt kiezen waaraan jij wilt deelnemen. 

Op ons Youtube-kanaal vind je allerlei video’s over onze opleidingen en maak je kennis met studenten en docenten. Het helpt je om een beeld te krijgen van de sfeer bij Avans. We hopen je snel weer te kunnen ontmoeten in onze gebouwen. Informatie over alle opleidingen van Avans vind je op de overzichtspagina van de opleidingen.

Laatst bijgewerkt op 17 december 2020.