Coronavirus

print

Het coronaverhaal van Annemieke Bok, adjunct-directeur bij DP&O:

23 april 2020

‘Deze coronacrisis is geen sprint, het is een marathon' 

Annemieke Bok is, zoals ze het zelf zegt, ‘gezegend met een man die parttime werkt’. “Hij begeleidt onze kinderen van 13, 11 en 7 op maandag en dinsdag. Ik doe de woensdag en donderdag. En vrijdag gaan ze naar de opvang, dat kan omdat Govert als onderwijzer op een basisschool een cruciaal beroep heeft.” Neemt niet weg dat het soms lastig is om alle ballen in de lucht te houden. 
“Ik heb de luxe van een eigen werkkamer op de bovenverdieping. Evenzogoed hoor ik het wel als het beneden hommeles is, en dan kun je blijven zitten en wachten tot het weer rustig is, maar je bent toch afgeleid. De focus is minder dan wanneer ik op Avans werk.”

Ze merkt dat 40 uur werk op dit moment niet altijd haalbaar is. En ’s avonds doorwerken kan wel een paar keer, maar moet geen gewoonte worden. “Dat houd je namelijk niet vol,” zegt ze. “Deze coronacrisis is geen sprint, het is een marathon. Pas had ik het er met mijn leidinggevende over: Zal ik verlofdagen opnemen als compensatie? Maar zij was stellig: ‘Dat gaan we niet doen; die vrije dagen heb je straks hard nodig om bij te tanken.’ Ja, dat was fijn om te horen! Om dat vertrouwen te voelen. 
Ik probeer hetzelfde mee te geven aan onze medewerkers: Doe wat je kunt doen. En als er eens wat minder uit je handen komt, voel je dan niet schuldig, maar bedenk dat je ook bijdraagt aan de maatschappij door op jezelf te passen en door er te zijn voor je gezin en je ouders.” 

 

Terug naar het overzicht 'medewerkers aan het woord'
 

Laatst bijgewerkt op 23 april 2020.