Coronavirus

print

Coronaverhaal van Frank van Tulden, student Bestuurskunde / Overheidsmanagement:

26 juni 2020

“Ik heb me bewust aan hetzelfde ritme gehouden”


Frank van Tulden startte eind januari met zijn afstudeerstage voor zijn opleiding Bestuurskunde / Overheidsmanagement bij Avans Hogeschool in Den Bosch. En toen kwam het coronavirus langs. Wat betekende dat voor zijn afstuderen?

Frank: “Ik deed mijn afstudeerstage bij de gemeente Asten. Toen het advies kwam om zoveel mogelijk vanuit huis te werken, besloot de gemeente direct dat we niet meer op kantoor mochten werken. Als gemeente heb je toch een voorbeeldfunctie.”

Geen lunchwandeling

“Dat was ineens wel anders natuurlijk. Ik vond het best gezellig zo met z’n allen in de kantoortuin, tussen de middag even wandelen. Nu zat ik hele dagen alleen in mijn kamer te werken. Ik was wel efficiënter, omdat ik veel geconcentreerder kon werken. En ik heb bewust hetzelfde ritme aangehouden. Ik zat van 8.30 tot 17.00 uur op het gemeentehuis, thuis werkte ik ook van 8.30 tot 17.00 uur.”

Van face tot face naar telefonisch

“De maatregelen hadden gelukkig geen invloed op de inhoud van mijn stage. Ik onderzocht hoe de gemeente stakeholders kon betrekken bij de Transitievisie Warmte. Ik begon met de interne stakeholders, dus die kon ik gewoon face to face op het gemeentehuis spreken. Maar de externe stakeholders heb ik allemaal moeten bellen. Dat is aan de ene kant een stuk efficiënter, omdat je niet hoeft te reizen en je telefonisch sneller tot de kern komt. Aan de andere kant mis je zo misschien wel wat non-verbale communicatie. Maar het is helemaal goed gekomen met mijn onderzoek.”

Geen zomervakantie

“Zo goed zelfs dat mijn begeleider me heeft voorgedragen om verder te werken aan de energietransitie. Mijn stagecontract loopt op een vrijdag af en op de maandag na dat weekend ga ik parttime aan de slag als projectondersteuner. Geen zomervakantie voor mij dus. Al had ik daar toch al weinig behoefte aan met het coronavirus.”

Niet somberder

“Ik zie mijn toekomst niet ineens somberder in door het coronavirus en alle gevolgen. Mijn nieuwe contract bij de gemeente loopt tot eind dit jaar. Daarna wil ik graag fulltime in dienst en het liefst natuurlijk met een vast contract. Dat was sowieso al mijn plan, omdat ik het een heel leuke organisatie vind. Ik zit hier voorlopig nog goed.”
 

Terug naar het overzicht 'Studenten aan het woord'

Laatst bijgewerkt op 26 juni 2020.