Coronavirus

print

Het coronaverhaal van Ingrid Kremers, adjunct-directeur bij AMBM:

23 april 2020

‘We moeten improviseren, de ene dag gaat dat beter dan de andere’ 


Net als haar man werkt Ingrid nu thuis. “En dan heb je er ineens een ‘baan’ als juf bij”, lacht ze. “Onze dochter van zes krijgt ’s ochtends online les en om de beurt zitten Eric en ik daar bij om haar te helpen waar nodig. Je kunt dan tussendoor wel wat doen, mailtjes wegwerken bijvoorbeeld, maar een overleg inplannen kan op dat moment dus niet.” 

Thuiswerken met kinderen is een kwestie van aanpassen en dat kost tijd. Je moet leren accepteren dat je niet alle ballen in de lucht kunt houden. Ingrid: “Normaal werk ik vier dagen, maar nu heb ik mijn werkzaamheden verspreid over vijf dagen, zodat ik meer flexibel inzetbaar ben voor online afspraken. Dat geeft wat extra lucht. 

Het helpt ook als je net als ik de zaken soms wat kunt relativeren: als het een keer niet lukt, denk ik: dan komt het later wel. Al realiseer ik me wel dat wij het nog vrij gemakkelijk hebben. Met drie of vier kinderen in huis, en misschien zonder de steun van een partner, wordt het al een stuk ingewikkelder. Daarom zeg ik: wees niet te streng voor jezelf en trek op tijd aan de bel. Bespreek het met je leidinggevende als je vastloopt. Er zijn altijd collega’s die willen bijspringen, je staat er niet alleen voor.”

 

Terug naar het overzicht 'medewerkers aan het woord'
 

Laatst bijgewerkt op 24 april 2020.