Coronavirus

print

Het coronaverhaal van Iris Wubben, adjunct-directeur bij ATGM:

23 april 2020

‘Het is belangrijk om op tijd te ontspannen" 

“Ik vind het heel knap hoe de basisschool van onze zoon (8) en dochter (11) het afstandsleren invult”, zegt Iris Wubben, adjunct-directeur ATGM. “In de eerste week moesten ouders nog veel zelf doen; ik heb toen squla-accounts voor de kinderen gekocht. Maar gaandeweg is er steeds meer online contact gekomen tussen school, ouders en leerlingen. Onze kinderen werken nu net als wij bij Avans veel met Teams en dat gaat goed. Ik laat ze wel redelijk vrij, als ze op het eind van de dag hun taken maar gedaan hebben.” 

Haar eigen werk is soms wat lastiger te plannen. “Je schuift nu sneller dingen door naar de avond, voor als de kinderen in bed liggen. Daardoor krijg je lange werkdagen. En dan is het belangrijk om op tijd te ontspannen. Ik doe dat door overdag eens een ijsje te halen met de kinderen, of een uurtje te gaan hardlopen of fietsen.” 

Het is een bizarre situatie en hoe langer dit duurt, hoe meer de druk op mensen toeneemt, weet ze. “Ik zie dat bij de docenten van de academie. Ik bepaal nog grotendeels zélf mijn agenda, maar zij moeten er op vaste tijden staan en leggen de lat vaak erg hoog voor zichzelf. Om de druk wat van de ketel te halen, is besloten dat we ons nu sec richten op het primaire proces. Andere dingen, zoals verbeterprogramma’s, zijn geparkeerd. 

We zoeken elkaar op en steunen elkaar bijvoorbeeld via de online vrijdagmiddagborrel. Verder druk ik iedereen op het hart: overvraag jezelf niet. Voldoende is goed genoeg!”

 

Terug naar het overzicht 'medewerkers aan het woord'
 

Laatst bijgewerkt op 23 april 2020.