Coronavirus

print

Het coronaverhaal van Jack Bergman, docent Integrale Veiligheidskunde

27 mei 2020

Jack Bergman is 10 jaar Regionaal Militair Operationeel Adviseur voor Defensie. Dat betekent dat hij kan worden ingezet bij crises en calamiteiten in de Veiligheidsregio Brabant-Zuidoost (Eindhoven en omstreken). Vanaf half maart neemt de Avans-docent Integrale Veiligheidskunde in verband met de coronacrisis deel aan vergaderingen van het Regionaal Operationeel Team (ROT).

Oplopende spanning

Jack over deze periode: “Bij Avans kregen we half maart het verzoek om thuis te gaan werken. In die periode liep de spanning bij de Veiligheidsregio ook al op. Het zal niemand ontgaan zijn dat er in die weken steeds meer verontrustende berichten kwamen over de mogelijke tekortschietende IC-capaciteiten in de ziekenhuizen. De druk werd daarom vooral voor de ziekenhuizen, ambulancediensten en zorginstellingen heel groot. Niet alleen bij ons, maar ook binnen de andere Brabantse Veiligheidsregio’s."

Kans

"Hoe moeilijk een crisissituatie ook is, voor mij gaf het ook een mooie kans om te zien hoe de crisisorganisatie werkt op een manier die we nog nooit hebben kunnen beoefenen. Voor het vak Bestuurlijke Organisatie en Crisisbeheersing, dat ik verzorg bij de opleiding IVK, heb ik een enorme hoeveelheid lesmateriaal op kunnen doen. Het was fascinerend om mee te maken hoe de samenwerking zich ontwikkelde gedurende de crisis. Maar dat geldt niet alleen voor mijn werk binnen de Veiligheidsregio. Ook binnen Avans blijven de ontwikkelingen zich in hoog tempo opvolgen!”
 

Terug naar het overzicht 'medewerkers aan het woord'

Laatst bijgewerkt op 28 mei 2020.