Coronavirus

print

Coronaverhaal van Jochem van der Voort, docent Werktuigbouwkunde:

14 mei 2020

Bron: Punt

‘Ik vind het belangrijk om een bijdrage te kunnen leveren’

Jochem van der Voort, docent bij de opleiding Werktuigbouwkunde in Breda, wilde graag iets nuttigs doen naast zijn werk. Hij draait nu als vrijwilliger diensten voor het Rode Kruis. “Ik vind het belangrijk om een bijdrage te kunnen leveren.”

Helemaal ingepakt met beschermingsmateriaal – schort, mondkapje, bril en handschoenen – staat Van der Voort bij de ingang van het ziekenhuis in Leidschendam. Van alle bezoekers moet eerst hun temperatuur gemeten worden. Dat gebeurt door een vrijwilliger van het Rode Kruis. De Werktuigbouwkundedocent is er daar één van. Hij draait meerdere diensten per week, in de vroege ochtend of juist aan het einde van de middag en ’s avonds.

“De meeste mensen hebben begrip voor de maatregelen. Ze zijn vaak van tevoren geïnformeerd door het ziekenhuis. Als ik ze heb gecontroleerd, krijgen ze een kaartje mee met hun temperatuur en de tijd. Ik vraag ook of ze corona-gelateerde luchtwegklachten hebben.” Van der Voort moet soms mensen terugsturen. “Er zijn afdelingen waar mensen alleen naar hun afspraak moeten komen en patiënten mogen sowieso maar één bezoeker ontvangen.” Ook van een taxichauffeur die alleen even binnen naar het toilet wil, moet de temperatuur gemeten worden. En van medewerkers zonder pasje. “Die vinden dat soms overdreven.”

Lees dit verhaal verder op punt.avans.nl

 

Terug naar het overzicht 'medewerkers aan het woord'
 

Laatst bijgewerkt op 14 mei 2020.