Coronavirus

print

Coronaverhaal van Robin Schmitz, student Integrale Veiligheidskunde:

“Werken met beschermingsmiddelen is best zwaar”

Vierdejaarsstudent Integrale Veiligheidskunde Robin Schmitz werkt naast zijn studie bij het Jeroen Bosch Ziekenhuis. 4 jaar geleden begon Robin bij het Jeroen Bosch Ziekenhuis (JBZ) als vakantiekracht op de afdeling CleanCare. Tijdens de coronacrisis sloot hij zich aan bij het Calamiteitenteam. 

Robin: “In het begin was mijn belangrijkste taak het desinfecteren van alle poli’s en afdelingen. Dat is ook meteen het raakvlak met de opleiding Integrale Veiligheidskunde: hygiëne en risicobeheersing. Bij CleanCare was ik constant bezig om het risico op besmetting te verkleinen. Nu het aantal coronapatiënten afneemt, ontstaat er langzaam wat meer ruimte voor andere werkzaamheden. Ik mag nu bijvoorbeeld meedenken over hoe we dingen inplannen.”

Leed van coronavirus

“Werken met de persoonlijke beschermingsmiddelen is noodzakelijk, maar best zwaar. Met de mondkapjes op kun je lastiger ademhalen en door de kleding heb je het vaak erg warm. Daarbij zie je natuurlijk het leed wat het coronavirus met zich meebrengt.”
“Maar ik maak graag deel uit van het Calamiteitenteam. Op deze manier kan ik namelijk mensen helpen en bijdragen aan de bestrijding van het virus. Mijn collega’s werken allemaal heel hard en doen zwaar werk. Ik heb veel respect voor hen!”

Combineren met afstuderen

“Momenteel ben ik aan het afstuderen bij Basisteam de Waarden van de politie. Natuurlijk is het lastig tijdens deze crisis. Maar ik heb tijdens de studie Integrale Veiligheidskunde geleerd om me aan te passen aan situaties en daarop te reageren. En JBZ CleanCare is een goede werkgever. Mijn leidinggevenden plannen mij flexibel in, zodat ik werk en school kan combineren. Samen komen we door deze crisis heen!”
 

Terug naar het overzicht 'Studenten aan het woord'

Laatst bijgewerkt op 11 juni 2020.