Coronavirus

print

Het coronaverhaal van Steven Koeken, medewerker ICT-Support Hogeschoollaan:

12 mei 2020

‘Best saai zonder studenten en medewerkers’

Op dit moment zijn de Avansgebouwen gesloten. Dit geldt voor studenten, medewerkers en bezoekers. Tenzij je een afspraak hebt en je kunt legitimeren. Dan mag je erin.
De Hogeschoollaan, waar Steven Koeken van ICT-Support werkt, is 1 van de 4 locaties die nog beperkt open is. Steven vertelt hoe hij het ervaart om in deze coronatijd bij Avans te werken:

“De eerste weken vond ik het eigenlijk best lekker dat het pand leeg was. Maar nu missen we de studenten en medewerkers wel. Het begint saai te worden. De dagen duren lang. Niet omdat er niets te doen is, maar omdat we niet weten wanneer de studenten en medewerkers weer mogen komen.

Ophalen thuiswerkspullen 

Gelukkig krijgen we veel leuke reacties wanneer medewerkers hun thuiswerkspullen komen ophalen. Zo vertellen ze dat ze heel blij zijn met ons en dat we alles goed geregeld hebben. Er zijn ongeveer 1.000 collega’s langs geweest om spullen op te halen. Denk dan aan beeldschermen, toetsenborden, muizen en bureaustoelen. 

Afstand houden

De eerste weken hielden medewerkers niet altijd voldoende afstand. Soms namen ze zelfs hun hele familie mee naar Avans. Gelukkig gaat dat inmiddels veel beter. Af en toe moeten we mensen nog aanspreken dat er maar 1 persoon tegelijkertijd naar binnen mag. Maar verder gaat het hier eigenlijk best goed.

Andere werkzaamheden

Vanuit ICT-Support doen we nog meer dan alleen thuiswerkspullen uitgeven. We leggen bijvoorbeeld uit hoe programma’s van Office 365 werken en helpen collega’s bij ICT-storingen. Die problemen proberen we zo veel mogelijk op afstand op te lossen. Als dat niet lukt, dan leggen we uit hoe collega’s een afspraak kunnen maken om langs te komen.

Verder onderhouden we alle digitale lesborden binnen Avans. Op de locaties Lovensdijkstraat en Onderwijsboulevard hebben we de digitale lesborden vervangen door nieuwe, verrijdbare schermen. Ook hebben we 270 nieuwe beeldschermen aangeschaft en geplaatst in onze computerlokalen. Er is voor ons dus nog genoeg te doen.”
 

 

Terug naar het overzicht 'medewerkers aan het woord'
 

Laatst bijgewerkt op 9 juni 2020.