Coronavirus

print

Coronaverhaal van Birgit Vermeulen, student verpleegkunde:

14 mei 2020

Bron: Punt

‘Angst sterker aanwezig door corona’

Alleen maar thuis online colleges volgen? Dat geldt niet voor Verpleegkundestudenten als de 21-jarige Birgit Vermeulen. Zij volgt een leertraject binnen de geestelijke gezondheidszorg waar ze psychiatrische patiënten helpt hun leven op te bouwen. Ook daar zijn de gevolgen van de coronacrisis te merken.

“Het opbouwen van je leven is nu moeilijker door corona. Veel mogelijkheden voor dagbesteding en (vrijwilligers)werk van patiënten zijn vervallen”, aldus Birgit. Ze is derdejaars Verpleegkunde bij Avans en volgt op dit moment de minor Positieve Psychiatrie. Birgit studeert duaal en is sinds eind januari in dienst bij GGz Breburg waar ze een leerwerkplek heeft binnen het Centrum ART.

Moeizamer door corona

“Het Centrum ART biedt ondersteuning en hulp aan mensen die vastlopen in hun dagelijks leven door ernstige psychiatrische problemen. Deze mensen krijgen binnen het centrum langdurig woonbegeleiding en intensieve behandeling om te zorgen dat ze hun leven weer zo zelfstandig mogelijk kunnen voortzetten”, legt Birgit uit. Op de locatie waar Birgit werkt, wonen de cliënten zelfstandig in huisjes en appartementen.

Lees dit verhaal verder op punt.avans.nl
 

Terug naar het overzicht 'Studenten aan het woord'

Laatst bijgewerkt op 14 mei 2020.