Coronavirus

print

Coronaverhaal van Jelle Swets, student Integrale Veiligheid:

24 april 2020

‘We maken hele mooie, maar ook hele nare dingen mee’


"Naast mijn studie werk ik als chauffeur voor de huisartsenpost in regio Oost-Brabant. Samen met de huisarts rij ik naar alle mensen die niet in staat zijn om zelf naar de huisartsenpost te komen. Ik leer veel door de opleidingen vanuit het bedrijf. Naast het besturen van de ambulance assisteer ik namelijk ook de huisarts met het verrichten van medische handelingen. 

Deze tijd maakt het natuurlijk wel extra bijzonder. Ik werk bijna elke dag lange en intense diensten. Hierdoor hou ik weinig tijd over voor school. Ik heb het hier met de docenten over gehad en gelukkig valt er van alles te regelen om het voor iedereen het beste te maken. Gaat het niet zoals het moet, dan moet het zoals het gaat. 
Het geeft mij een enorme voldoening om dit voor mensen te kunnen doen. We maken hele mooie, maar ook hele nare dingen mee. De meeste dingen zijn goed te verwerken en hebben geen invloed op mij of mijn studie. Maar soms maak je dingen mee waar je nog veel aan denkt of slecht door slaapt. Door er met mensen over te praten kan je dingen een plekje geven.” 

Terug naar het overzicht 'Studenten aan het woord'

Laatst bijgewerkt op 29 april 2020.