Coronaverhaal van studenten Imme Teunis en Melissa Faassen

6 april 2020

Bron: Punt

‘Avans maakte snel de omschakeling naar de online omgeving’

Studenten volgen online lessen en werken aan digitale groepsprojecten. Studenten Imme en Melissa vertellen hoe zij dit ervaren:

Melissa Faassen, eerstejaars Ad Communicatie, vindt dat de online lessen goed gaan. “Van tevoren was ik bang voor technisch geklungel van docenten. Avans maakte snel de omschakeling naar de online omgeving en dat vind ik knap. Ik had verwacht dat er veel meer problemen zouden zijn.”

Imme Teunis, eerstejaarsstudent Civiele Techniek, vindt het fijn dat hij geen reistijd heeft. “Ik studeer in Den Bosch en woon in Breda. De tijd die ik normaal gesproken onderweg ben naar school, kan ik nu in bed doorbrengen.”
Ook kan hij zich beter concentreren thuis. “Ik heb hier geen afleiding van andere studenten met wie ik kan kletsen. Even 3 kwartier geconcentreerd college volgen en daarna opdrachten maken of even relaxen. Ik kan er wel aan wennen.”

Online groepswerk
“Ik ben wel blij dat de groepsopdrachten al af waren voor de coronacrisis”, vertelt Imme. Eerstejaars Ad Communicatie Melissa Faassen heeft die nog niet afgerond. Melissa: “Gelukkig heb ik een fijn, gemotiveerd groepje dat hard werkt om de groepsprojecten af te maken, maar ik hoor ook verhalen van medestudenten die dat niet hebben.”

Enig verbeterpuntje volgens Melissa is de overload aan mailtjes die ze krijgt van docenten. “Iedere dag krijgen we veel mails. Ook de planning van de online lessen komt daarop binnen. Het zou handiger zijn als die gewoon in het rooster komt te staan.”

Haar opleiding organiseerde een Q&A met communicatie-experts. “Erg interessant en doordat we van tevoren vragen moesten insturen, waren we goed voorbereid en werden er goede vragen gesteld.” De vragen stelden de studenten zelf aan de experts. “Ik moest mijn microfoon en camera aanzetten en de ingezonden vraag zelf stellen aan de experts. Dat maakte het interactief en dat was handig. Zo bleven we allemaal bij de les.”

Terug naar het overzicht 'Studenten aan het woord'

Laatst bijgewerkt op 19 mei 2020.