Coronavirus

print

Update 15 januari: onderwijs weer fysiek op locatie

15 januari 2022 door Coronavirus

Goed nieuws voor het hoger onderwijs. Het kabinet maakte vrijdagavond tijdens de persconferentie bekend dat we vanaf maandag 17 januari weer fysiek onderwijs mogen bieden. Daar hoopten we ook op, omdat het van groot belang is voor het welzijn van onze studenten. Komende week is er bij Avans zoals gepland de laatste toetsweek. Voor de lessen op locatie blijft het huidige rooster ongewijzigd.  

Mondkapje overal en altijd dragen 

Iedereen moet binnen de gebouwen te allen tijde een mondkapje dragen. Zowel staand als zittend en bij verplaatsingen. Dit is van belang om verspreiding van het virus zoveel mogelijk tegen te gaan en te voorkomen dat lessen uitvallen. 

Hieronder de uitzonderingen wanneer een mondkapje af mag:

  • bij eten en drinken en dan alleen zittend of staand 
  • bij docenten die lesgeven en studenten die iets presenteren, op anderhalve meter afstand, kan het masker ook tijdelijk af. 

De overheid adviseert geen gebruik te maken van een zelfgemaakt of stoffen mondkapje. Lees het advies over wegwerpmondkapjes.

Maximaal 75 personen 

Er mogen zich maximaal 75 mensen in een ruimte bevinden.  

Zelftesten 

Het advies is om 2 keer per week een zelftest te doen en in quarantaine te gaan als je positief test. Zelftesten zijn nog steeds gratis te bestellen via zelftestonderwijs.nl.  

Bijeenkomsten 

Omdat de horeca- en evenementensector nog gesloten is, is het niet toegestaan om bijeenkomsten met een sociaal karakter plaats te laten vinden. Let bij onderwijsgerelateerde bijeenkomsten ook op de maximale groepsgrootte en andere richtlijnen.  

Thuiswerken tenzij 

De maatregelen met betrekking tot thuiswerken zijn ongewijzigd. De overheid adviseert om ten minste tot de volgende persconferentie thuis te werken tenzij het echt niet anders kan en in overleg met je leidinggevende. Avans volgt dat advies. Alleen docenten die zijn ingepland voor fysieke contactmomenten met studenten zoals lessen en collega’s met locatiegebonden functies, werken wel op locatie. Het is dus niet toegestaan om naar locatie te komen voor werkoverleg, brainstorms en dergelijke. 

Quarantaine- en isolatieregeling aangepast 

Kijk voor de volledige en meest recente informatie over de quarantaineregeling op de website van Rijksoverheid.  

Mentale klachten 

Studenten kunnen op https://studentinfo.avans.nl/ een afspraak van 30 minuten inplannen bij het Online spreekuur studentbegeleiding. Als je met vragen zit of met gedachten worstelt die te maken hebben met de coronamaatregelen of anderszins, dan vind je hier een luisterend oor. 

Laatst bijgewerkt op 18 januari 2022.