Coronavirus

print

Update 18 januari: mondkapjes en ventilatiesystemen

18 januari 2022 door Coronavirus

Mondkapje overal en altijd dragen

Iedereen moet binnen de gebouwen te allen tijde een mondkapje dragen. Zowel staand als zittend en bij verplaatsingen. Dit is van belang om verspreiding van het virus zoveel mogelijk tegen te gaan en te voorkomen dat lessen uitvallen.

Hieronder de uitzonderingen wanneer een mondkapje af mag:

· bij eten en drinken en dan alleen zittend of staand;

· bij docenten die lesgeven en studenten die iets presenteren en daarbij worden belemmerd door een mondkapje. Als anderhalve meter afstand gehouden kan worden, kan het masker tijdelijk af.

Rectificatie wegwerpmondkapje

De overheid adviseert geen gebruik te maken van een zelfgemaakt of stoffen mondkapje. Per abuis stond in de vorige update dat het dragen van een wegwerpmondkapje een verplichting is, maar het is dus een advies. Lees het advies over wegwerpmondkapjes.

Herhaalde informatie ventilatiesystemen in gebouwen

Alle ventilatiesystemen die aan staan in onze gebouwen, werken met frisse buitenlucht. En de hoeveelheid schone lucht is meer dan het Bouwbesluit 2012 vereist. De RIVM raadt recirculatie van lucht af. Dat betekent dat sommige van onze koel- en/of ventilatiesystemen uit staan. In die ruimtes kunnen mensen nog steeds op een veilige manier werken of studeren, mits zij zich houden aan de RIVM-richtlijnen.

Waar het kan, adviseren we om ramen open te zetten voor natuurlijke ventilatie.

Laatst bijgewerkt op 20 januari 2022.