Coronavirus

print

Update 27 januari: nieuwe regels mondkapjes en meer

27 januari 2022

Dinsdagavond heeft het kabinet versoepelingen van de coronamaatregelen aangekondigd. Een aantal wijzigingen geldt ook voor Avans Hogeschool.  

Nieuwe regels mondkapje 

Vanaf 26 januari gelden nieuwe regels rond de mondkapjes. Studenten en medewerkers dragen een mondkapje binnen de Avansgebouwen als zij geen 1,5 meter afstand kunnen houden of als zij zich verplaatsen. Het mondkapje mag af als zij zitten én 1,5 meter afstand kunnen houden tot anderen. Een wegwerpmondkapje (type II) heeft de voorkeur. 

Horeca 

De horeca in Nederland mag, onder voorwaarden, weer open. De kantines van Avans zijn geopend volgens de reguliere openingstijden. Ook de Grand Cafés gaan weer open. Bezoekers hebben een vaste zitplaats en houden 1,5 meter afstand van elkaar. Een coronatoegangsbewijs is hier niet nodig.  

Thuiswerken 

Het thuiswerkadvies van de overheid verandert (nog) niet: werk thuis tenzij dat niet anders kan. We begrijpen dat collega’s veel behoefte hebben om elkaar weer op locatie te treffen. Voor een brainstorm of een overleg, of simpelweg om weer collega’s om je heen te hebben. Toch is dat nu nog niet toegestaan, want we volgen het thuiswerkadvies van de overheid. Zodra er weer meer mag, zullen we dat ook meteen mogelijk maken.  

Tot die tijd geldt dus dat alleen docenten die zijn ingepland voor fysieke contactmomenten met studenten zoals lessen, en collega’s met locatiegebonden functies, wel op locatie werken.  

Noodzakelijke bijeenkomsten wel mogelijk 

We zien gezien de versoepelingen die gelden voor andere sectoren wel ruimte om bepaalde noodzakelijke bijeenkomsten op locatie toe te staan. Zolang ze binnen de geldende richtlijnen plaatsvinden, zoals het bewaren van 1,5 meter afstand. We beseffen dat we hier soms een grijs gebied betreden, maar verwachten dat eenieder zijn verantwoordelijkheid pakt om hier goed mee om te gaan. Bespreek dan ook met je directie wat als noodzakelijk wordt gezien. 

Laatst bijgewerkt op 27 januari 2022.