Coronavirus

print

Update 4 januari: geen versoepelingen hbo, info over toetsweken en kinderopvang

4 januari 2022 door Coronavirus

De huidige maatregelen die gelden voor het hbo blijven gehandhaafd. Het onderwijs vindt vooralsnog grotendeels online plaats. Op de eerder aangekondigde uitzonderingen na, zoals praktijkonderwijs en toetsen.  

Dat is natuurlijk een tegenvaller. Maar niet geheel onverwacht omdat er nog een hoop onduidelijkheden zijn omtrent de gevolgen van de omikronvariant van het coronavirus en ook omdat de besmettingsgraad in de leeftijdscategorie 18-30 jaar het hoogst is.  

Volgende week 14 januari volgt een nieuw wegingsmoment en zal het kabinet eventuele versoepelingen van maatregelen aankondigen. Het is afwachten of dat ook voor het hoger onderwijs geldt.  

Wel toetsen, praktijkonderwijs en 1-op-1-begeleiding 

Praktijkonderwijs gaat door op locatie. Ook de toetsen gaan door op locatie. En de 1-op-1-begeleiding vindt eveneens plaats binnen de onderwijsgebouwen. Op de coronapagina van Avans staan alle uitzonderingen die wel op locatie plaatsvinden op een rijtje. 

Aangepaste openingstijden gebouwen voor toetsweken 

Tijdens de toetsweken zijn de openingstijden van de Avansgebouwen aangepast. Sommige toetsen vinden namelijk ook in de avond plaats. Bekijk het rooster voor het juiste tijdstip en de juiste locatie.   

Laptop checken voor digitaal toetsen 

Om te kunnen deelnemen aan toetsen, is het van groot belang voor studenten dat ze de hardware check en Step Instructietoets (SIT) hebben uitgevoerd voor de toetsperiode. De reeds geplande hardware checks en SIT-checks vinden daarom doorgang aankomende week. Meer informatie over het voorbereiden op Digitaal Toetsen vind je op digitaaltoetsen.avans.nl.  

Inzet studenten voor opvang kinderen en huiswerkondersteuning blijft   

We zetten de regeling voort voor medewerkers waarin studenten kunnen worden ingezet voor opvang van kinderen. Voorzetting vinden we belangrijk omdat de kans aanwezig is dat kinderen thuis moeten blijven vanwege een uitbraak op de basisschool. De aanvraag moet worden afgestemd met directie van de academie of diensteenheid. 

Nieuwjaarsboodschap

Speciaal voor studenten: bekijk de nieuwjaarsboodschap. De voorzitter van het College van Bestuur Philippe Raets steekt jullie een hart onder de riem in deze lockdownperiode. We hopen jullie snel weer in de onderwijsgebouwen te mogen ontvangen. De video is ook gedeeld op de social media van Avans Hogeschool.

 

Laatst bijgewerkt op 6 januari 2022.