Coronavirus

print

Update 22 februari 2022: Stage of afstuderen het buitenland; er kan weer meer!

23 februari 2022 door Coronavirus

De coronasituatie in een land is niet langer doorslaggevend voor de kleur van het reisadvies van het Ministerie van Buitenlandse Zaken. Alle veiligheids- en gezondheidsrisico’s wegen weer mee. Dat maakt reizen naar landen buiten Europa op korte termijn weer mogelijk.

Lees hier meer: Groot aantal reisadviezen krijgt andere kleur | Nieuwsbericht | Rijksoverheid.nl.

Dat is goed nieuws voor studenten die hun stage of afstuderen in het buitenland willen doen.

Dus, wil je voor je minor, stage of afstuderen naar het buitenland? Denk hier aan:

Check het reisadvies

Check het reisadvies voor je bestemming op de website van het Ministerie van Buitenlandse Zaken. Dit reisadvies is leidend en Avans volgt dit. Afreizen is toegestaan naar een land of gebied met een geel of groen reisadvies. Hou bij het plannen van je reis wel rekening met een mogelijk inreisverbod voor buitenlandse reizigers. Afreizen naar een land of gebied met een oranje of rood reisadvies is niet toegestaan.

Oranje of rood reisadvies

Er wordt geen ondersteuning geboden aan studenten die toch naar een land afreizen met code oranje of rood willen gaan. Dit betekent dat je als student niet wordt genomineerd voor een uitwisseling bij partnerscholen in deze landen. Stage- en afstudeerverzoeken in Osiris worden niet toegekend en je academie of Studenten Informatie Balie ondertekent geen formulieren voor een verblijf in een land buiten de Europese Unie met code oranje of rood. Als je toch voorbereidingen treft om naar een land te gaan met kleurcode oranje of rood, is dat volledig op eigen risico.

Onvergetelijke ervaring

Een buitenlandse studie- of stageperiode is voor bijna alle studenten een onvergetelijke ervaring. Avans voelt zich verantwoordelijk voor de veiligheid en gezondheid van haar studenten en medewerkers en moet adequaat zorg kunnen bieden wanneer zich een incident, crisis of calamiteit voordoet in een land of gebied waar haar studenten en/of medewerkers verblijven (in het kader van studie/stage of werkzaamheden voor de hogeschool). Meer hierover staat in het reglement Internationale reizen en verblijven. Kijk voor meer informatie op goingabroad.avans.nl.

Laatst bijgewerkt op 23 februari 2022.