Coronavirus

print

Update 23 maart 2022: minimaal 50% op locatie werken en advies zelftesten vervalt

23 maart 2022 door Coronavirus

De overheid heeft vorige week opnieuw coronamaatregelen versoepeld. Afgezien van de hygiënemaatregelen en het quarantainebeleid komen voor het hoger onderwijs nagenoeg alle maatregelen te vervallen. Dat is goed nieuws voor onze studenten en medewerkers.

Minimaal 50% van je werktijd op locatie werken

Tot vorige week gold het overheidsadvies om maximaal de helft van de werktijd op kantoor te zijn. Dit advies wordt per direct omgezet in een advies waarin de medewerker en werkgever wordt aangeraden afspraken te maken over hybride werken.

Bij Avans betekent dit dat medewerkers daarover afspraken maken met hun leidinggevende en/of hun team. Het uitgangspunt daarbij is dat iedereen minimaal 50% van zijn/haar werktijd op locatie werkt. Een structurele regeling voor hybride werken bevindt zich momenteel in de besluitvormingsfase. Separate informatie volgt wanneer deze regeling is vastgesteld.

Advies zelftesten vervalt

Het advies aan studenten en medewerkers om tweemaal per week een zelftest te doen, geldt niet meer. Voorlopig blijft het voor studenten en medewerkers nog wel mogelijk om gratis zelftesten te bestellen op zelftestonderwijs.nl.

Hygiëne en quarantaine

Een aantal adviezen om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, blijft gelden. Denk aan hygiënemaatregelen, ventileren, testen bij klachten en isolatie bij een coronabesmetting. Lees hier meer: Adviezen en maatregelen om verspreiding corona te beperken | Coronavirus COVID-19 | Rijksoverheid.nl

Laatste update

Dit is voorlopig de laatste update over de coronamaatregelen bij Avans. Er zijn geen coronamaatregelen meer die vragen om centrale aansturing en communicatie. Coronavirus.avans.nl blijft nog bereikbaar voor informatie.

Laatst bijgewerkt op 23 maart 2022.