Avans alert op ontwikkelingen coronavirus

31 januari 2020 door @avans

Studenten van Avans Hogeschool bevinden zich op allerlei plekken in de wereld voor studie en stage. Om die reden houden we de ontwikkelingen in de wereld altijd goed in de gaten. Zo ook als het gaat om de uitbraak van het coronavirus in China.

Inmiddels heeft de uitbraak de status van internationale noodsituatie. Het Ministerie van Buitenlandse zaken heeft het reisadvies voor China aangepast naar ‘niet reizen’ voor Wuhan en ‘alleen noodzakelijke reizen’ voor de rest van China. Dit betekent dat studenten en medewerkers volgens het reglement niet langer mogen vertrekken naar China (of terug moeten keren), zolang het advies negatief blijft.

Geen studenten in China

Op dit moment zijn er geen Avans-studenten in China, maar er is wel een twaalftal studenten van Avans School of International Studies (ASIS) dat daar op korte termijn naartoe zou gaan. Collega’s van ASIS kijken met hen naar alternatieven voor hun uitwisseling of stage.

Maatregelen

Avans volgt het advies van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) als het gaat om bijvoorbeeld te nemen maatregelen op Avans-locaties. Op dit moment heeft het RIVM geen extra maatregelen aangekondigd. De richtlijnen van het RIVM zijn voor Avans leidend, maar we zijn alert op de ontwikkelingen. Mochten de richtlijnen of het advies veranderen dan volgt daarover nadere informatie.

Laatst bijgewerkt op 7 maart 2020.