Coronavirus

print

Bindend studieadvies opnieuw opgeschort

7 februari 2022 door Coronavirus

Het bindend studieadvies (bsa) voor eerstejaarsstudenten van het studiejaar 2021-2022 wordt opgeschort. Eerstejaarsstudenten die de norm van het bsa in het studiejaar 2021-2022 niet halen, krijgen de mogelijkheid om deze norm alsnog te halen vóór het einde van hun tweede studiejaar.

Onderwijsactiviteiten gingen en gaan in de coronacrisis zoveel mogelijk door, maar toch is vertraging bij sommige opleidingen en studenten onvermijdelijk. Daarom heeft de algemene vergadering van de Vereniging Hogescholen afgelopen vrijdag in meerderheid besloten om ook dit jaar dezelfde bsa-lijn te volgen als de afgelopen jaren: voor eerstejaarsstudenten van het studiejaar 2021-2022 wordt het bsa opgeschort. Het besluit geldt voor alle hogescholen, dus ook voor Avans Hogeschool. 

Uitschrijvingen per 1 februari 2022

Dit nieuws komt voor sommige eerstejaarsstudenten mogelijk op een ongelukkig moment. Zeker wanneer zij zich net voor 1 februari hebben uitgeschreven, omdat ze de verwachting hadden dat ze voor het einde van dit studiejaar niet voldoende studiepunten zouden halen. Studenten die zich hebben uitgeschreven kunnen zich eventueel opnieuw inschrijven en studiefinanciering aanvragen. 

Het College van Bestuur bekijkt komende week wat de impact van dit besluit is voor Avansstudenten. 

Laatst bijgewerkt op 7 februari 2022.