Door corona kan ik mijn toets niet maken, wat nu?

7 januari 2021 door Coronavirus

Ondanks dat de meeste toetsen online zijn moet je voor jouw specifieke toets naar Avans of een extern gehuurde locatie. Je bent goed voorbereid en je bent er klaar voor. En dan hoor je dat je in quarantaine moet omdat een huisgenoot corona heeft. Of je merkt dat je (milde) verkoudheidsklachten hebt. Wat doe je?​

Hoe vervelend het ook is, je moet dan thuisblijven. We snappen dat je een toets wilt maken, zeker als je goed bent voorbereid. Maar we benadrukken nogmaals: blijf thuis als je:

• (milde) verkoudheidsklachten hebt
  • wacht op de uitslag van een coronatest
  • positief bent getest op corona
  • in quarantaine zit, bijvoorbeeld vanwege een huisgenoot met corona.

2 toetsmogelijkheden, 3 momenten

Naast je reguliere kans heb je ook recht op een herkansing. Dat noemen we ook wel toetsmogelijkheden. Maak daar gebruik van. Als je om bovengenoemde corona gerelateerde redenen één van de toetsmogelijkheden hebt gemist en je hebt de toets nog niet gehaald, dan organiseert de opleiding een derde moment waarop je de toets kunt maken. Heb je door corona gerelateerde redenen meerdere toetsmomenten gemist en heb je de toets nog niet gehaald? Dan kun je een verzoek indienen bij de examencommissie. In hoofdstuk 5 van de OER lees je hoe dit werkt.

Wat moet je doen?

Kun je je toets op locatie niet maken door één van de bovenstaande, corona gerelateerde redenen, meld je dan af voor die toets in Osiris. Dit kan tot 1 uur voor aanvang van de toets. Je kunt je later inschrijven voor het volgende moment waarop de toets wordt afgenomen.

Geldigheid en doel

Bovenstaande aanpak geldt voor het gehele studiejaar 2020/2021, dus ook voor toetsen die je door corona hebt gemist in periode 1. Het doel is om je te stimuleren om thuis te blijven als je coronaklachten hebt of in quarantaine moet blijven, zonder dat je daardoor studievertraging oploopt. Zo voorkomen we besmettingen en zorgen we samen voor een veilige en gezonde studeer- en werkomgeving.

Na-uitschrijven voor toetsen vanaf 5 werkdagen tot 1 uur voor de toets

Het CvB heeft besloten dat studenten die door Covid-19 klachten of quarantaine toetsen op locatie niet kunnen maken zich tot 1 uur voor de toets kunnen uitschrijven gedurende het collegejaar 2020-2021. Dit geldt alleen voor de toetsen die centraal op locatie worden afgenomen. Tot 5 werkdagen voor de toets kan de student zichzelf uitschrijven via Osiris Student op de reguliere manier. Vanaf 5 werkdagen tot 1 uur voor de toets kan de student een zaak starten om een na-uitschrijfverzoek in te indienen.

Hoe werkt na-uitschrijven via Osiris?

1. Ga rechtstreeks met deze link naar de na-uitschijfzaak of ga er heen via de volgende stappen:
    1. Ga naar Osiris Student.
    2. Klik op de knop ‘OSIRIS ZAAK’. Er opent een nieuw venster.
    3. Klik daar op de knop ‘Start een nieuwe zaak’.
      Afhankelijk van je opleiding kan je een keuze krijgen als je meerdere soorten zaken kunt starten. Kies dan voor ‘Algemeen’.
    4. Kies voor de zaak ‘Na-uitschrijfverzoek’ en klik op ‘Start’.
  2. Geef aan dat je verklaart dat je je wegens Corona klachten of quarantaine je toetsen niet kan maken.
  3. Volg je meerdere opleidingen, vink dan eerst de opleiding aan om welke het gaat.
  4. Vink de toetsen aan waarvoor je je wilt uitschrijven.
  5. Klik op ‘Indienen’.
  6. Het academiebureau van je opleiding zal het verzoek vervolgens in behandeling nemen.
  7. Je ontvangt een mail zodra het verzoek is verwerkt.

Laatst bijgewerkt op 8 januari 2021.