Grotendeels terug naar online onderwijs

18 december 2021 door Coronavirus

Een harde lockdown. Dat is wat het kabinet vanavond tijdens de plots ingelaste persconferentie op 18 december heeft bekendgemaakt. Helaas worden we weer geconfronteerd met het grillige karakter van het covid-19 virus. Dit keer zijn er strenge maatregelen nodig om de verdere verspreiding van de omikronvariant van het coronavirus af te remmen. Dat vraagt opnieuw veerkracht van onze medewerkers en studenten. Maar ook deze keer gaat het ons samen lukken.

Online onderwijs

De harde lockdown betekent dat we vanaf aanstaande maandag 20 december grotendeels terug moeten naar online onderwijs. De nieuwe maatregelen voor het onderwijs gelden tot en met zondag 9 januari. Ook is het onderwijs gevraagd rekening te houden met een eventuele verlenging van deze maatregel en dus ook online onderwijs vanaf 10 januari.

Uitzonderingen

Enkele activiteiten mogen nog  wel op locatie plaatsvinden. Praktijkonderwijs in laboratoria en werkplaatsen en ook toetsen gaan op locatie door.  Ook mogen studenten en medewerkers die niet thuis kunnen studeren of werken na overleg op locatie aanwezig zijn. De begeleiding van kwetsbare studenten kan eveneens op locatie doorgaan

Meer informatie

We werken nu uit wat de nieuwe maatregelen voor verdere gevolgen heeft. Morgen volgt daarover meer informatie via de gebruikelijke kanalen binnen Avans Hogeschool.

Laatst bijgewerkt op 18 december 2021.