In januari neemt Avans ook tentamens af op externe locaties

8 oktober 2020

In het volgende lesblok heeft Avans meer ruimte voor toetsen op locatie. Die locatie kan een Avansgebouw zijn, maar kan ook een externe locatie zijn. Ook kunnen we in lesblok 2 weer meer tijdsblokken per dag inplannen voor tentamens.

Sinds de coronacrisis kunnen studenten nu maximaal 1 toets per tentamenweek maken in een Avansgebouw. Dat is slechts een derde van onze normale toetscapaciteit. De rest van de tentamens is online vanuit huis, of in de vorm van opdrachten of essays. Deze beperkte toetsruimte geldt ook nog voor de komende tentamenperiode in oktober.

Externe locaties

Academies hebben vooral in de eerste tentamenweek behoefte aan meer toetsruimte op locatie. Om aan die vraag tegemoet te komen, maken we in lesblok 2 dus ook gebruik van externe locaties. Welke locaties dit zijn, is op dit moment nog niet bekend.

Waarschijnlijk zetten we externe locaties alleen in de eerste tentamenweek in, van 11 t/m 15 januari 2021. In de laatste 2 tentamenweken in januari vinden zo veel mogelijk fysieke toetsen weer gewoon plaats in de Avansgebouwen.

Ongeveer twee derde van al onze toetsen zijn schriftelijke toetsen. Deze zijn geschikt om op externe locaties af te nemen. De overige toetsen zijn zogenaamde PC-, Remindo- of STEP-toetsen. Als we deze niet online (kunnen) afnemen, plaatsen we deze toetsen op Avanslocaties.

Meer tijdsblokken

Naast het inzetten van externe locaties, kunnen we in lesblok 2 ook meer tijdsblokken per dag inzetten om tentamens in te roosteren. Normaal gebruikten we 6 tijdsblokken per dag voor de tentamens. Door de coronacrisis moesten we dit terugbrengen tot slechts 3 tijdsblokken. In januari 2021 is het mogelijk om dit weer te verhogen naar 5 tijdsblokken per dag:

• 09.30-11.10 uur
  • 11.50-13.30 uur
  • 14.10-15.50 uur
  • 16.30-18.10 uur
  • 19.50-21.30 uur

Door deze extra tijdsblokken en door externe locaties in te zetten, kunnen studenten in lesblok 2 weer meer toetsen op locatie maken. Er is dan per student ruimte voor maximaal 2 toetsen in de eerste toetsweek en 1 toets per week in de andere 2 toetsweken.

Laatst bijgewerkt op 9 oktober 2020.