Mondkapjes bij praktijk- en vaardigheidsonderwijs

5 oktober 2020

Vrijdag 2 oktober liet het kabinet weten dat er voor het hoger onderwijs geen landelijk dringend advies of verplichting komt tot het dragen van een mondkapje. Door de combinatie van fysiek en online onderwijs kunnen hogescholen en universiteiten de 1,5 meter afstand goed naleven.

Alleen voor het praktijk- en vaardigheidsonderwijs blijft het besluit gelden dat Avans eerder al nam: als het bij praktijk- en vaardigheidsonderwijs onmogelijk is om 1,5 meter afstand te houden, adviseren we studenten en medewerkers dringend om een mondkapje te dragen zolang dit de veiligheid van de lessen niet in gevaar brengt.

Dit dringende advies geldt nadrukkelijk alleen voor praktijk- en vaardigheidsonderwijs waar 1,5 afstand niet in acht kan worden genomen. Het geldt niet voor andere samenwerkingsvormen waarbij het misschien comfortabeler is om dichterbij elkaar te zitten. We snappen dat 1,5 meter afstand niet altijd prettig werkt, maar het is wel de beste maatregel die je kunt nemen om besmetting te voorkomen. Uiteraard in combinatie met de andere richtlijnen: handen ontsmetten, in de elleboog hoesten en thuisblijven bij klachten.

Studenten en medewerkers horen van hun eigen opleiding of academie voor welke onderwijsactiviteiten dit dringende advies geldt.

Laatst bijgewerkt op 5 oktober 2020.