Paul Rüpp: ‘In deze crisis begrip voor elkaar en samen met elkaar’

23 maart 2020 door @avans

De voorzitter van het College van Bestuur van Avans Hogeschool, Paul Rüpp, spreekt vanuit een haast leeg onderwijsgebouw in ‘s-Hertogenbosch over de bizarre tijden waarin we verkeren.

“Ik weet dat jullie allemaal thuis op de een of andere manier aan het werk zijn. En dat de zorgen die nu door jullie hoofden spelen vaak van een andere orde zijn dan normaal gesproken. De eerste zorg is natuurlijk om gezondheid. Je persoonlijke gezondheid, de gezondheid van de mensen om je heen. Van kwetsbare personen. Of dat nu je ouders zijn, of misschien de buren. Maar ook de zorg voor je kinderen die thuis zijn. Kortom, het hele leven is in een keer op zijn kop gezet en speelt zich nu in de micro-fase van het eigen huis af.”

Tegelijkertijd proberen we bij Avans ook de normale bedrijfsprocessen zoveel mogelijk door te laten gaan. Zaak is om te zorgen dat onze studenten zo min mogelijk studievertraging oplopen. “Dat ze aan de gang blijven en bezig blijven. We nemen ook onze maatschappelijke verantwoordelijkheid. Op dit moment zijn velen van ons actief in zorginstellingen. Studenten, maar ook mensen van de academies die BIG-registraties hebben. Bijvoorbeeld in ziekenhuizen. We zijn met de Pabo actief om ook kinderen op te vangen van ouders die op dit moment volop aan het werk zijn in die zorg en veiligheidssector. Die maatschappelijke verantwoordelijkheid is ook een belangrijke verantwoordelijkheid van Avans Hogeschool”, zegt de bestuursvoorzitter.

Stel je vragen

De medewerkers van Avans die achter de ‘digitale’ balies zitten ontvangen veel vragen. Paul Rüpp nodigt studenten en medewerkers uit om vooral te blijven vragen. “Kom met je vragen en kom met je persoonlijke situatie als daar iets mee is. We zijn er nu ook om elkaar te helpen en elkaar door deze tijd heen te helpen.”

Onorthodoxe tijden vragen vaak ook om onorthodoxe maatregelen, stelt Paul Rüpp. “Weet ook dat we jullie straks hard nodig hebben als we weer locaties gaan openen. Of dat nu over 2 weken, over 4 of 8 weken is. Er zal veel moeten gebeuren. En dan moeten we de schouders eronder zetten. Dat vraagt ook om samenwerking en begrip. Begrip van ons en voor elkaar. De traditie van Avans is dat we dit soort zaken inderdaad ook altijd met elkaar weten op te lossen en dat gaat ons ook tijdens deze crisis lukken.”

Laatst bijgewerkt op 24 maart 2020.