Coronavirus

print

Update 10 maart: Onderwijs gaat door, evenementen afgelast, thuiswerken wanneer mogelijk, geen handen schudden

10 maart 2020 door @avans

Premier Rutte heeft maandagavond in samenspraak met het RIVM enkele nieuwe richtlijnen kenbaar gemaakt. Voor heel Nederland geldt geen handen schudden. En specifiek voor Noord-Brabant thuiswerken wanneer dat mogelijk is. De nieuwe richtlijnen van het RIVM zijn voor Avans Hogeschool leidend.
Voor Avans geldt dat het onderwijs in ieder geval doorgaat. Als extra maatregel worden door Avans alle evenementen tot en met 16 maart afgelast. Ook de nieuwe richtlijnen zijn geldig tot en met maandag 16 maart.   

Onderwijs gaat door en evenementen afgelast

De nieuwe richtlijnen zijn in het leven geroepen om de verspreiding van het virus verder tegen te gaan door zoveel mogelijk sociale contacten te beperken. Tegelijkertijd is het van belang dat primaire processen in de maatschappij door kunnen gaan, waaronder het onderwijs. Avans stelt de continuïteit van het onderwijs dan ook voorop. Om dit maximaal te kunnen waarborgen willen we sociale contacten verder beperken door de evenementen die gepland staan af te gelasten. In ieder geval tot en met maandag 16 maart. Het gaat hier om evenementen die niet rechtstreeks behoren tot het geven van onderwijs en waaraan geen studiepunten zijn gekoppeld. De Open avond op 18 maart wordt in het licht van de nieuwe ontwikkelingen opnieuw bekeken. Daarover volgt later deze week uitsluitsel.

Thuiswerken

Een van de nieuwe richtlijnen is thuiswerken als dat kan. Dat betekent dat voor medewerkers met plaatsgebonden werk (bijvoorbeeld docenten die moeten lesgeven of de facilitaire dienst) thuisblijven geen optie is. Degenen die hun werk thuis (gedeeltelijk of geheel) kunnen verrichten doen dat in overleg met hun directie of leidinggevende. Denk bijvoorbeeld aan ondersteunende diensten als marketing en administratie. 

Geen handen schudden en alleen vergaderen wanneer noodzakelijk

Docenten wordt wel aangeraden om buiten lestijden zoveel mogelijk thuis te werken. Voor zowel medewerkers als studenten stelt Avans voor om alleen strikt noodzakelijke fysieke vergaderingen en dergelijke door te laten gaan. Ook dit soort bijeenkomsten willen we tot een minimum beperken. Daarnaast wordt iedereen nog steeds nadrukkelijk verzocht zich te houden aan de hygiënevoorschriften. Dus geen handen meer schudden en zoveel mogelijk op afstand blijven. De nieuwe maatregelen voor Noord-Brabant zijn een aanvulling op de eerder bekend gemaakt richtlijnen om met klachten als verkoudheid, koorts, of hoesten thuis te blijven. 

Vragen en suggesties

Voor regelmatige updates, kijk op coronavirus.avans.nl

Laatst bijgewerkt op 10 maart 2020.