Coronavirus

print

Update 10 maart: rondleidingen en studeren in de bieb

10 maart 2021

Verlenging lockdown en avondklok 

Het kabinet heeft de huidige lockdown met 2 weken verlengd tot en met 30 maart. Ook de avondklok geldt in ieder geval tot 31 maart. Dat betekent dat niemand tussen 21.00 uur en 04.30 uur buiten mag zijn. Voor toetsen en praktijkonderwijs is een uitzondering gemaakt.  

Avansstudenten en –medewerkers die voor toetsen of praktijkonderwijs wel na 21.00 uur moeten reizen, hebben daarvoor een Eigen verklaring avondklok van de Rijksoverheid nodig. Medewerkers hebben daarnaast een werkgeversverklaring nodig. Aanvragen kan door een e-mail te sturen naar de HR Desk met een cc naar de leidinggevende. Studenten krijgen een verklaring via de surveillant of docent van Avans. 

Fysieke rondleidingen 

Voor studiekiezers en Avans Hogeschool is er niets fijner dan fysieke rondleidingen te kunnen krijgen en geven. Helaas is dat door de huidige coronamaatregelen nog niet mogelijk. Wel liggen de plannen klaar om nieuwe studenten op 1 van onze locaties te ontvangen, zodra dat is toegestaan. Ook als dat in beperkte vorm is. Zodra we de mogelijkheid hebben om fysieke rondleidingen te organiseren, brengen we de groep studiekiezers uiteraard direct op de hoogte. 

Studieplekken in de Bredase bibliotheek 

De Nieuwe Veste in Breda stelt de Centrale Bibliotheek aan de Molenstraat 6 beschikbaar voor studenten die op een rustige plek willen studeren. Studenten kunnen 4 uur lang gebruik maken van een werkplek. Daarvoor zijn 2 tijdsblokken gereserveerd. Uiteraard gelden ook in de Nieuwe Veste de coronamaatregelen, zoals de mondkapjesplicht en de 1,5 meter afstand. Zelf drinken meenemen is toegestaan, maar eten mag niet. Reserveren is verplicht en moet minimaal 2 uur van tevoren. 

Laatst bijgewerkt op 11 maart 2021.