Coronavirus

print

Update 11 november: Gebruik Zoom onder voorwaarden weer toegestaan

11 november 2020

Het is, onder voorwaarden, weer toegestaan om de videobel-software ‘Zoom’ te gebruiken. Zoom heeft daarvoor de nodige aanpassingen gedaan.
De voorwaarde is dat je geen vertrouwelijke informatie deelt. Dat is informatie die bijvoorbeeld leidt naar persoonlijke gegevens van een persoon of financiële informatie met betrekking tot Avans. 

Voorkeur voor MS Team en Skype 

De verantwoordelijkheid voor het verantwoord gebruiken van Zoom ligt bij jou. De voorkeur blijft om MS Teams en Skype for Business te gebruiken. Gebruik Zoom alleen om sessies te volgen als er geen andere optie is en wanneer er geen vertrouwelijke informatie wordt gedeeld. Het is niet meer nodig om de software die Zoom bij gebruik installeert, na dit gebruik direct te verwijderen.  

Veiligheid en privacy

In april nam het College van Bestuur het besluit dat het voor medewerkers niet is toegestaan om de videobel-software ‘Zoom’ te gebruiken. Ook studenten kregen het advies om Zoom niet voor studieactiviteiten te gebruiken. De veiligheid en privacy van persoonlijke en bedrijfsgegevens konden bij Zoom onvoldoende worden gegarandeerd. Dat was niet altijd makkelijk, omdat webinars en vergaderingen met externen soms alleen via Zoom te volgen waren. Daar komt nu dus verandering in. 

Heb je vragen over het gebruik van Zoom? Stel je vraag via Servicepunt.avans.nl.  

Laatst bijgewerkt op 18 november 2020.