Update 12 juni: hooikoorts, doorstroomadvies en werkplekken

12 juni 2020 door @avans

Studenten en medewerkers: hooikoorts

Kan ik naar een Avansgebouw komen als ik hooikoorts heb? Deze vraag leeft bij verschillende studenten en medewerkers. Ja, in principe kan dat. We volgen daarmee de richtlijn van het RIVM.  Als je hooikoorts hebt, heb je elk jaar dezelfde klachten in ongeveer dezelfde periode. Je kunt dan goed aanvoelen of het ‘die klachten van de hooikoorts’ zijn. Blijf thuis als je daaraan twijfelt of als de klachten anders aanvoelen. Studenten moeten in dat geval contact opnemen met hun studieloopbaanbegeleider.

Studenten: doorstroomadvies voor vervolgopleiding

Heb je door de coronacrisis je propedeuse of diploma nét niet gehaald, en wil je graag doorstromen naar een vervolgopleiding? Dan kun je een afrondingsadvies aanvragen. Je studieloopbaanbegeleider kan je op weg helpen om de juiste stappen te ondernemen.

Studenten kunnen in bepaalde gevallen voorwaardelijk worden toegelaten tot een opleiding wanneer zij door het coronavirus niet op tijd hun diploma konden behalen dat nodig is voor de doorstroom (bachelor > master of hbo-propedeuse > wetenschappelijk onderwijs). Avans Hogeschool kan - op verzoek van de student - een ‘afrondingsadvies’ geven dat de vraag beantwoordt of het in de rede ligt dat de student voor 1 januari 2021 de vooropleiding afrondt.

Het advies houdt rekening met hetgeen je nog moet halen, de eventuele eisen van de vervolgopleiding en met het feit dat je de opleiding afrondt náást de start van de vervolgopleiding.

Wil je van Associate degree doorstromen naar een bachelor, dan heb je geen afrondingsadvies nodig. De toelatingseisen voor de Ad zijn gelijk zijn aan die van de bachelor, dus studenten die vanuit Ad doorstromen naar de bachelor voldoen in principe al aan de toelatingseisen. Per student wordt bepaald waar je in de bachelor kunt instromen en welke vrijstellingen je kunt krijgen op grond van reeds behaalde resultaten in de Ad.

Medewerkers: schotten tussen werkplekken

Team Veiligheid heeft meerdere verzoeken ontvangen om (plexiglas) schermen te plaatsen tussen werkplekken, met het idee dat dit medewerkers beschermt tegen besmetting. Bij Avans is dat niet nodig. Wie kiezen namelijk voor 1,5 meter afstand. Omdat we maar 20% van de capaciteit van de gebouwen gebruiken om in te werken, is het goed mogelijk om 1,5 meter afstand van elkaar te houden. Niet alleen als je aan een bureau zit, maar ook als je je door een ruimte beweegt. Het gebruik van schotten zou uitnodigen om meer bureaus in een ruimte te gebruiken, waardoor je juist dichterbij elkaar komt.

Laatst bijgewerkt op 12 juni 2020.