Geen onderwijs in Avansgebouwen

12 maart 2020 door @avans

In een kamerbrief die de minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport heeft verstuurd aan de Tweede Kamer roept hij het hoger onderwijs in Nederland op om tot en met 31 maart alleen nog onderwijs op afstand aan te bieden. Avans geeft gehoor aan deze oproep. Tot die datum is er dus geen onderwijs of toetsafname in Avansgebouwen mogelijk.

Al het onderwijs in Avansgebouwen vervalt met ingang van vrijdag 13 maart tot en met dinsdag 31 maart. Over wat dit betekent voor het aanbieden van digitaal onderwijs in lesweek 7 (vanaf 16 maart) volgt morgen meer informatie. Ook volgt aanstaande dinsdag meer informatie over de gevolgen en oplossingen voor toetsen. Stage en afstuderen kunnen in principe doorgang vinden, mits je stagebedrijf ook die ruimte biedt. Studiereizen kunnen tot en met 31 maart geen doorgang vinden.

Studievoortgang

Bovengenoemde maatregelen worden genomen om verdere verspreiding van het coronavirus in Nederland en specifiek in de provincie Noord-Brabant tegen te gaan. En dat is belangrijk. Maar voor studenten is, naast hun eigen gezondheid en die van hun dierbaren, ook de studievoortgang belangrijk. Avans doet er alles aan om negatieve gevolgen zoveel mogelijk te beperken en waar mogelijk maatwerk te leveren om problemen op te lossen. Hoe dat maatwerk eruit zal zien, wordt de komende tijd duidelijk.

Evenementen

Alle Avans-evenementen worden tot en met dinsdag 31 maart afgelast. Dit betekent dat ook de open avond van 18 maart niet doorgaat.

Werken op afstand

Alle Avans-locaties zijn op vrijdag 13 maart in ieder geval geopend van 7.30 tot 17.00 uur. Studenten en medewerkers kunnen de benodigde spullen ophalen, zodat zij hun werk en/of studie op afstand kunnen voortzetten.

Laatst bijgewerkt op 21 augustus 2020.