Coronavirus

print

Update 14 oktober: onderwijs gaat zo door - mondkapje geadviseerd

14 oktober 2020 door Coronavirus

Gisterenavond heeft het kabinet nieuwe coronamaatregelen aangekondigd. Het belangrijkste nieuws voor nu is dat de onderwijsactiviteiten bij Avans kunnen doorgaan zoals gepland en afgesproken.

  • Fysiek onderwijs, stages en locatie -gebonden onderzoek worden gezien als noodzakelijke activiteiten waarvoor je met het openbaar vervoer kunt reizen. De vanavond aangekondigde maatregelen brengen geen verandering voor het regime dat geldt voor onze studenten en medewerkers.
  • De beperking van de maximale groepsgrootte tot 30 personen geldt niet voor het onderwijs, ook niet als onderwijs plaatsvindt op een externe locatie.
  • Sportactiviteiten die onderdeel zijn van het onderwijscurriculum kunnen ook doorgang vinden.

Mondkapje

Wat nieuw is, is het dragen van een mondkapje in publieke ruimtes in onderwijsgebouwen, ook in het hoger onderwijs. Het is nu nog een dringend advies van het kabinet, maar dat wordt op korte termijn een verplichting. Vanaf aanstaande donderdag geldt overal in de Avansgebouwen het dringende advies om een mondkapje te dragen. Als je in een leslokaal of werkruimte zit met 1,5 meter afstand van elkaar, kan het mondkapje af. In ruimtes waar praktijk- en vaardigheidsonderwijs plaatsvindt en het onmogelijk is om 1,5 meter afstand te houden, geldt ook het (al bestaande) dringende advies om een mondkapje te dragen, zolang dit veilig is.

Eten of drinken in een Avansgebouw mag, maar alleen zittend in een leslokaal, werkruimte of in de kantine. Je mondkapje mag dan af. Zorg wel dat je 1,5 meter afstand houdt tot elkaar.

We vragen van iedereen in onze gebouwen om vanaf aanstaande donderdag het dringende advies tot het dragen van een mondkapje op te volgen. Daarnaast werken we aan aanpassingen in onze huisregels zodat we kunnen overgaan tot het verplichten van het dragen van een mondkapje.

Aanvulling

Het dragen van mondkapjes is nadrukkelijk een aanvulling op de basisregels en geen vervanging daarvan. Het blijft dus van belang om afstand te houden, handen te ontsmetten, in de elleboog te hoesten en thuis te blijven bij klachten.
Lees meer informatie over het dragen en zelf maken van mondkapjes.

Laatst bijgewerkt op 16 oktober 2020.