Update 15 maart: nieuwe richtlijnen buitenland

15 maart 2020

Het coronavirus heeft de wereld in zijn greep. De situatie om ons heen verandert voortdurend. Landen nemen uiteenlopende, ingrijpende maatregelen die de maatschappij en bijvoorbeeld ook de luchtvaart raken. Dat heeft dus ook impact op onze studenten in het buitenland en buitenlandse studenten bij Avans Hogeschool. Het crisisteam coronavirus heeft daarom een aantal nieuwe besluiten genomen. Deze besluiten zijn per direct en tot nader order van kracht:

Verbod op uitgaande reizen

Alle onderwijsgerelateerde uitgaande reizen voor medewerkers en studenten, inclusief stage, zijn verboden. Ongeacht het reisadvies van het ministerie van Buitenlandse Zaken, dus ook bij kleurcodes groen en geel.

Dringend advies om terug te keren, geen verplichting

Studenten en medewerkers die zich in gebieden bevinden die Buitenlandse Zaken kleurcode oranje of rood geeft, krijgen het dringende advies om terug te keren naar Nederland. Het is geen verplichting, tenzij nieuwe richtlijnen van het RIVM, Ministerie van Buitenlandse Zaken of de lokale autoriteiten in dat land reden zijn om dit wel te doen.

Voor studenten en medewerkers die zich in gebieden bevinden die Buitenlandse Zaken de kleurcode groen en geel geeft, geldt dit dringende advies niet. Maar als een student besluit om toch terug te keren of daarover twijfelt, bijvoorbeeld omdat de student belemmeringen ziet, dan wordt diegene in ieder geval verzocht contact op te nemen met het International Office van Avans. En ook met de contactpersoon van de opleiding.

Als de student besluit te blijven moet diegene wel:

• de maatregelen van de lokale autoriteiten volgen.
  • de veiligheidssituatie ter plekke in de gaten houden.
  • de gezondheidszorg ter plekke in gaten houden.
  • contact houden met het International Office van Avans.

International Office: 088 – 525 80 01 (maandag t/m vrijdag) of internationaloffice@avans.nl.
Internationaal noodnummer: +31 (0)76 532 0972 (ook voor buiten kantooruren).

Buitenlandse studenten bij Avans

Buitenlandse studenten die bijvoorbeeld als exchange student voor een kortere periode (minor) bij Avans studeren, kunnen terugkeren naar hun eigen onderwijsinstelling of land van herkomst, als zij dat willen. Ditzelfde geldt voor double degree studenten die voor 1 tot 2 jaar hier studeren. Dit dient de student af te stemmen met zijn of haar eigen onderwijsinstelling, bijvoorbeeld bij uitwisseling. Terugkeer gebeurt wel op eigen kosten. Er is nu geen verplichting of dringende noodzaak om terug te keren.
Voor buitenlandse studenten die bij Avans een 4-jarige studie volgen en waarvan Avans de eigen onderwijsinstelling is, is er geen dringende reden voor terugkeer naar eigen land.

Laatst bijgewerkt op 15 maart 2020.