Coronavirus

print

Update 15 november: thuiswerken tenzij het niet anders kan

15 november 2021 door Coronavirus

Als aanvulling op de update van vrijdagavond 12 november geven we in dit bericht meer informatie rondom het thuiswerken. Wat er nog wel en niet op locatie kan plaatsvinden.

Thuiswerken tenzij

De overheid adviseert om de komende 3 weken thuis te werken tenzij het echt niet anders kan. Avans volgt dat advies. Docenten die zijn ingepland voor fysieke contactmomenten met studenten, en collega’s met locatie gebonden functies, werken wel op locatie.

Ook onderwijsgerelateerde activiteiten zoals een stagemarkt, mogen plaatsvinden.

Niet-onderwijsgerelateerde activiteiten

Zoveel mogelijk thuiswerken betekent ook dat de komende 3 weken bijeenkomsten zoals vergaderingen, interne opleidingen voor medewerkers en niet-onderwijsgerelateerde evenementen niet fysiek mogen plaatsvinden. Dat geldt voor activiteiten op Avanslocaties én op externe locaties. Ze kunnen eventueel online plaatsvinden of uitgesteld worden tot een later tijdstip.

Belang van thuiswerken

Met de vrijdag aangekondigde maatregelen wil de overheid voorkomen dat er langer dan 3 weken beperkende maatregelen nodig zijn. Thuiswerken beperkt het aantal reisbewegingen, voorkomt drukte op de werkvloer en vermindert daarmee de kans op nieuwe besmettingen. Het is natuurlijk balen dat veel collega’s nu weer thuis en online moeten werken. Tegelijkertijd is het belangrijk om te beseffen dat het onderwijs wél fysiek kan blijven plaatsvinden, zonder ingrijpende beperkingen.

 

Laatst bijgewerkt op 15 november 2021.