Coronavirus

print

Update 15-9: einde mondkapjesplicht en maximum groepsgrootte

16 september 2021 door Coronavirus

Dinsdagavond 14 september heeft het kabinet nieuwe versoepelingen van de coronamaatregelen aangekondigd. Hieronder lees je wat deze versoepelingen, die ingaan per zaterdag 25 september, betekenen voor Avans.

Versoepelingen per 25 september 

Geen mondkapje 
Het is niet meer verplicht om een mondkapje te dragen bij verplaatsing door de gebouwen. 

Groepsgrootte 
Er geldt niet langer een maximum groepsgrootte. Dit geldt voor alle activiteiten binnen de hogeschool.  

Horeca 
Voor onze eigen cateringlocaties (voor studenten en medewerkers) is het niet nodig om een coronatoegangsbewijs te tonen. Ook hier geldt geen maximum groepsgrootte meer.

Looproutes 
De basisregel ‘verplicht 1,5 meter afstand houden’ verandert in een dringend advies om afstand te houden. Daarmee verdwijnen ook de verplichte looproutes in onze gebouwen. Wel blijft het verstandig om elkaar de ruimte te geven. 

Werken op locatie 
De werkplekken in de kantoren kunnen weer volledig in gebruik worden genomen.  
Het advies om zoveel mogelijk thuis te werken wordt aangepast: werk thuis als het kan en op kantoor als het nodig is. De richtlijnen ten aanzien van thuiswerken die het College van Bestuur voor de zomer deelde, kunnen worden toegepast. Denk bijvoorbeeld aan:

  • Medewerkers maken met het team of hun leidinggevenden afspraken indien het wenselijk is hiervan af te wijken. Advies kan worden ingewonnen bij de HR-businesspartner. Deze afspraken worden met het team of de leidinggevende gemaakt en in december geëvalueerd. Aandachtspunten voor de evaluatie volgen.  
  • We houden verbinding met elkaar doordat we regelmatig op een Avanslocatie werken. Medewerkers zijn bereikbaar voor studenten, collega’s en relaties gedurende de gebruikelijke werktijden. Daarnaast is de medewerker indien nodig op werkdagen beschikbaar om naar een Avanslocatie te komen. Een medewerker heeft geen aanspraak op een vaste thuiswerkdag of een vaste dag op locatie. En kan ook geen recht ontlenen aan de mogelijkheid van thuiswerken. Dat past in onze ambitie van flexibel en wendbaar zijn.  
  • Medewerkers, teams en leidinggevenden maken afspraken ten gunste van welzijn en vitaliteit. 

Dit blijft wél van kracht 

Basismaatregelen 
De basismaatregelen ten aanzien van hygiëne en gezondheid blijven van kracht: regelmatig en goed handen wassen, niezen en hoesten in elleboog, thuisblijven bij klachten, jezelf laten testen en het naleven van de quarantaineregels. 

Zelftesten 
Doe 2 x per week een zelftest voordat je naar school gaat. Bestel gratis zelftesten via zelftestonderwijs.nl, dit kan nog tot 1 november. Heb je vergeten thuis een zelftest te doen? Doe dat dan alsnog in een zelftestruimte bij Avans.   

Ventilatie  
Goede ventilatie blijft van belang. De ventilatiesystemen die aan staan in onze gebouwen, werken met frisse buitenlucht. Je kunt zelf in een lokaal of op kantoor het raam nog openzetten.  

Vaccineren zonder afspraak in Breda (herhaling) 

Vaccineren zonder afspraak kan deze week aan de Hogeschoollaan in Breda. Op woensdag 15 en donderdag 16 september van 9.00 tot 17.00 uur staat een prikbus bij ons voor de deur. Lees hier meer

Vaccineren zonder afspraak in Den Bosch en informatiestand GGD 

In navolging van een vaccinatiemogelijkheid in Breda wordt volgende week ook in Den Bosch vaccineren zonder afspraak georganiseerd. Op woensdag 22 en donderdag 23 september is een ‘vaccinatie unit’ aanwezig op het terrein van de Brabanthallen. Studenten kunnen hier van 11.00 tot 19.00 uur zonder afspraak gevaccineerd worden. Hiervoor moeten zij wel een geldig identiteitsbewijs meenemen.  

Informatiestand vaccineren met GGD-deskundigen 
Voor studenten die over vaccineren vragen hebben of beter geïnformeerd willen worden heeft de GGD samen met een aantal onderwijsinstellingen in Den Bosch een aantal informatiemomenten opgezet. GGD-deskundigen houden op verschillende onderwijslocaties een inloopmoment. Bij Avans kunnen studenten op maandag 20 september terecht bij de informatiestand van de GGD in het Grand Café aan de Onderwijsboulevard 215.  

Chatmoment vaccineren met GGD-deskundigen 
Studenten kunnen hun vragen stellen via 3 kanalen: Facebook, Instagram of telefonisch. De kanalen zijn maandag tot en met donderdag open van 15.00 – 17.00. Hieronder de links: 

Chat GDD: 
⦁    Instagram: https://www.instagram.com/ggdhvb/ 
⦁    Facebook: https://www.facebook.com/ggdhvb 

Telefoonnummer GGD: 
⦁    Corona KCC voor alle coronavragen: 088 - 368 7777.
 

Laatst bijgewerkt op 16 september 2021.