Update 17 juni: aanwezigheid in gebouwen en reizen in de spits

17 juni 2020 door Coronavirus

Voor studenten en medewerkers:

Aanwezigheid in gebouwen voor en na toetsing

De toetsperiode is afgelopen maandag van start gegaan. We constateren dat de toetsen zelf zonder noemenswaardige problemen verlopen. Waar we wel aandacht voor vragen is de aanwezigheid in de gebouwen voor en na het toetsmoment. We begrijpen dat het fijn is om elkaar na zo’n lange periode weer te zien en dat er veel te bespreken is. Maar we verzoeken iedereen om niet te vroeg de panden te betreden. Zeker geen uur eerder. Ook vragen we iedereen rekening te houden met de andere studenten die na jullie nog een toets moeten maken. Zorg ervoor dat je het gebouw verlaat zodra je toets voorbij is. Je kunt eventueel gebruik maken van de buitenterreinen om even met elkaar bij te praten. Maar ook daar vragen we om de 1,5 meter afstand in acht te nemen en ook niet te verzamelen voor de in- en uitgangen van de gebouwen. Dank voor jullie begrip en veel succes met de toetsen de komende weken.

We verwachten dat we elkaar kunnen aanspreken op ongewenste situaties. Bijvoorbeeld als er ophopingen ontstaan in de gangen of voor in- en uitgangen. We moeten ten slotte met elkaar er voor zorgen dat we de richtlijnen in acht blijven nemen.

OV-reizen tijdens spits

Het is mogelijk om gebruik te maken van het openbaar vervoer tijdens de spitsmomenten of van delen daarvan. Reizen met het OV is mogelijk indien het noodzakelijk is. Wel zijn afspraken gemaakt met de onderwijsinstellingen om de toetsen en het praktijkonderwijs buiten de spits te roosteren, om het OV te ontzien. Zo voorkomen we dat een te grote stroom aan studenten tegelijk met de trein of bus reist op de toch al drukke momenten. Je mag dus tijdens de spits of een deel daarvan gewoon reizen met het OV als je tijdig aanwezig moet zijn voor het maken van een toets op locatie.

Laatst bijgewerkt op 17 juni 2020.