Update 20 maart: NSE gaat niet door, tips voor thuiswerken en meer

20 maart 2020

Nationale Studenten Enquête

Gisteren heeft het ministerie van OCW besloten om in 2020 de Nationale Studenten Enquête (NSE) niet door te laten gaan. Het organiseren van NSE tijdens de coronacrisis levert waarschijnlijk geen valide resultaten op. Bovendien willen onderwijsinstellingen alle energie inzetten op het zo goed mogelijk organiseren van het onderwijs.

Cruciale beroepsgroep

De minister heeft gisteren in een brief duidelijkheid gegeven over de mogelijkheid om als medewerker in het hoger onderwijs ook gebruik te maken van de noodopvang bij de school of het kinderdagverblijf van je eigen kinderen. Als zonder de noodopvang het onderwijsproces (al dan niet op afstand) niet door kan gaan, dan mag ook een medewerker uit het hoger onderwijs gebruik maken van de noodopvang. Dit gaat altijd in afstemming met de school of kinderopvang, lees meer informatie.

Gezond thuiswerken

Het zijn bijzondere tijden voor ons allemaal. Vele collega's werken al enige tijd vanuit huis en gaan dit voor een langere periode doen. Hierdoor kom je mogelijk voor een aantal vragen of uitdagingen staan die je welzijn kunnen beïnvloeden. In dit magazine vind je een aantal tips en aanvullende mogelijkheden vanuit Health Services die je helpen gezond te blijven.

Problemen met Teams

Doordat we nu met veel mensen tegelijk Teams intensief gebruiken, kan de applicatie soms problemen geven. Microsoft werkt hard aan oplossingen en geeft tips om problemen te voorkomen.

Aangepaste openingstijden Mill-Hillplein

Alle gebouwen zijn nog steeds gesloten voor studenten en medewerkers. Alleen voor medewerkers die ondersteuning nodig hebben om hun onderwijs te digitaliseren is een aantal Avansgebouwen toegankelijk. Met ingang van volgende week is de locatie aan het Mill-Hill plein in Roosendaal alleen nog op maandag en donderdag van 10.00 tot 14.00 uur voor deze ondersteuning geopend. Op deze manier kunnen we zoveel mogelijk capaciteit inzetten in de andere gebouwen waar de vraag naar ICT-support groter is.

Laatst bijgewerkt op 20 maart 2020.