Update 22 december: Onderwijs na 10 januari

22 december 2021 door Coronavirus

De huidige maatregelen voor het onderwijs (grotendeels online) gelden tot en met zondag 9 januari. Welke maatregelen in het onderwijs van kracht zullen zijn vanaf 10 januari, bepaalt het kabinet op 3 januari.

Over wat dit voor Avans betekent, communiceren we op 4 of 5 januari. Voor studenten is het in ieder geval van belang om te weten dat we er alles aan doen om de toetsperiode door te laten gaan zoals nu gepland.

Inzet studenten voor opvang kinderen

Sinds vorige week is het voor medewerkers weer mogelijk om de hulp van studenten in te zetten bij de opvang van hun kinderen, als zij zelf bijvoorbeeld hun online lessen moeten verzorgen. In die korte tijd zijn al acht matches gemaakt. Avans breidt deze dienst uit. Drie zaken zijn gewijzigd ten opzichte van het bericht van vorige week:

• Deze dienst is verlengd tot en met in ieder geval 9 januari en blijft zolang de basisscholen gesloten zijn voor regulier onderwijs;
  • Alle medewerkers kunnen gebruikmaken van deze dienst, dus ook medewerkers die geen docent zijn of een locatiegebonden functie hebben;
  • Ook medewerkers met kinderen van 0-4 jaar kunnen gebruikmaken van deze dienst (naast kinderen in de basisschoolleeftijd).

Online spreekuur studentbegeleiding

Er zijn deze week extra spreekuren studentbegeleiding ingepland. Met de nieuwe lockdown is het logisch dat je vragen hebt. Misschien worstel je met allerlei gedachten en gevoelens. Heb je behoefte aan een gesprek of een luisterend oor? Plan dan hier een afspraak in bij het online spreekuur van Student Support.

Laatst bijgewerkt op 22 december 2021.