Coronavirus

print

Update 22 januari: toetsen uitzondering avondklok

22 januari 2021

Vanaf zaterdag 23 januari geldt in Nederland een avondklok. Het is van 21.00 uur 's avonds tot 4.30 uur ’s ochtends verboden om buiten te zijn. Deze zware maatregel moet ervoor zorgen dat minder mensen elkaar ontmoeten. Zo voorkomen we verspreiding van het coronavirus. 

Voor het maken van toetsen geldt een uitzondering. Voor studenten die een toets moeten maken en voor medewerkers die om die reden op locatie moeten werken, is het wel toegestaan om na 21.00 uur buiten te zijn. Zij moeten daarvoor wel een eigen verklaring avondklok en een verklaring van Avans Hogeschool in hun bezit hebben. Lees hier meer: Wanneer Eigen verklaring avondklok nodig | Coronavirus COVID-19 | Rijksoverheid.nl. 

Ontheffing avondklok – studenten 

In de afgelopen dagen waarin nog niet duidelijk was of de avondklok er zou komen en of er voor toetsen een uitzondering zou gaan gelden, zijn de avondtoetsen al naar een vroeger moment verplaatst. De meeste toetsen eindigen om 18.35 uur en een enkele toets om uiterlijk 20.20 uur. Zo kunnen de meeste studenten voor 21.00 uur thuis zijn. Mocht dat, bijvoorbeeld door een te verwachten reistijd, toch niet haalbaar zijn, dan heeft de student een eigen verklaring avondklok én een verklaring avondklok van de onderwijsinstelling nodig. Beide verklaringen dient de student bij zich te dragen als hij of zij na 21.00 uur buiten is in verband met een toets. De verklaring van de onderwijsinstelling is beschikbaar bij de surveillant van de toets. De toetsorganisatie (RET) stelt maandag de verklaringen met instructies beschikbaar aan de surveillanten. De student moet zelf zijn of haar eigen verklaring avondklok invullen. Deze is te downloaden op de Rijksoverheid website bij Formulieren avondklok

Ontheffing avondklok - medewerkers 

Medewerkers die tijdens de avondklok, tussen 21.00 uur ’s avonds en 04.30 uur ‘s ochtends, werken op een Avans-locatie of dan nog onderweg zijn naar huis hebben een eigen verklaring avondklok én een werkgeversverklaring avondklok nodig om aan te tonen dat zij met een geldige reden reizen. De medewerker moet zelf zijn of haar eigen verklaring avondklok invullen, deze is te downloaden op de Rijksoverheid website bij Formulieren avondklok

De werkgeversverklaring avondklok kan de medewerker zelf aanvragen door een e-mail te sturen naar de HR Desk, via hrdesk.dpo@avans.nl, met een CC naar de leidinggevende. In de e-mail dient de medewerker zo specifiek mogelijk aan te geven op welke dagen en tijdstippen hij of zij na 21.00 uur voor het werk buiten moet zijn. De verklaring wordt zo snel mogelijk opgesteld en per e-mail naar de medewerker verstuurd. Beide verklaringen dient de medewerker bij zich te dragen als hij of zij na 21.00 uur naar buiten gaat voor het werk. 

Openingstijden gebouwen

In verband met de avondklok gaan de gebouwen eerder dicht. Dit zijn de nieuwe openingstijden van week 4: 25 t/m 29 januari. De openingstijden van week 5 communiceren we op een later moment. 

Locatie Open Sluit
Parallelweg 64 (Hooge Donken), ‘s-Hertogenbosch GESLOTEN  
Parallelweg 21-23 (EKP-gebouw), ‘s-Hertogenbosch 8.30 uur 17.30 uur
Hervenplein, s’Hertogenbosch GESLOTEN  

Stationsplein, s’Hertogenbosch

GESLOTEN

 

Prof. Cobbenhagenlaan, Tilburg 8.00 uur  19.00 uur
Onderwijsboulevard 215, ‘s-Hertogenbosch 7.30 uur 19.00 uur
Statenlaan, ‘s-Hertogenbosch 8.00 uur 18.00 uur
Hogeschoollaan, Breda  7.00 uur

Ma/Wo/Vr: 19.00 uur
Di/Do: 20.30 uur

Quadrium, Breda GESLOTEN  
Bijster, Breda GESLOTEN  
Beukenlaan, Breda 8.00 uur 18.00 uur
Mill Hillplein, Roosendaal 8.30 uur 17.30 uur
Lovensdijkstraat , Breda 8.30 uur 18.30 uur
Laatst bijgewerkt op 25 januari 2021.