Coronavirus

print

Update 24 februari: groen licht voor pilot thuistests en verlenging avondklok

24 februari 2021

Avondklok verlengd: nu ook uitzondering voor praktijkonderwijs

De regering heeft de avondklok verlengd tot 15 maart. Dit betekent dat niemand tussen 21.00 uur en 04.30 uur buiten mag zijn. Een uitzondering hierop geldt al voor studenten en medewerkers die voor toetsen ook na 21.00 uur moeten reizen. Vanaf 3 maart is ook praktijkonderwijs uitgezonderd van de avondklok. 

Studenten en medewerkers die na 21.00 uur moeten reizen, moeten nog steeds een Eigen formulier avondklok van de Rijksoverheid bij zich dragen. Medewerkers hebben daarnaast een werkgeversverklaring nodig. Aanvragen kan door een e-mail te sturen naar de HR Desk met een cc naar de leidinggevende. Studenten krijgen een verklaring via de surveillant of docent van Avans.


Groen licht voor pilot thuistests

Avans Hogeschool start samen met HAS Hogeschool, het Koning Willem I College in Den Bosch, het Amphia Ziekenhuis in Breda en laboratorium Microvida een pilot om te onderzoeken of thuistests, zogeheten antigeen-sneltests, op grote schaal kunnen worden ingezet om coronavrije bubbels te realiseren voor studenten en docenten. Doel is om meer en op een veilige manier onderwijs op locatie te laten plaatsvinden. 

De focus van de pilot ligt in eerste instantie bij het praktijkonderwijs. Daar is het soms lastig om de 1,5 meter afstand te bewaren. Met de pilot bij de Academie voor de Technologie van Gezondheid en Milieu (ATGM) wordt onderzocht of met een digitaal begeleide thuistest een veilige werkwijze op locatie kan bevorderen voor groepen studenten. Het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap heeft inmiddels groen licht gegeven om het onderzoek op te starten. 

Momenteel werken we aan de invulling van de pilot en worden de eerste studenten en docenten uitgenodigd voor de eerste fase van het onderzoek. Daarover volgt snel meer informatie.
 

Laatst bijgewerkt op 24 februari 2021.