Coronavirus

print

Update 24 maart: avondklok gaat later in en fysiek onderwijs

24 maart 2021

Verlenging lockdown en avondklok 

Het kabinet heeft de huidige lockdown verlengd tot en met 21 april. Ook de avondklok blijft van kracht, maar vanaf 31 maart gaat deze 1 uur later in. Dat betekent dat vanaf die dag niemand tussen 22.00 uur en 04.30 uur buiten mag zijn.  

Avansstudenten en –medewerkers- die voor toetsen of praktijkonderwijs wel na het ingaan van de avondklok moeten reizen, hebben daarvoor een Eigen verklaring avondklok van de Rijksoverheid nodig. Medewerkers hebben daarnaast een werkgeversverklaring nodig. Die vraag je aan door een e-mail te sturen naar de HR Desk met een cc naar je leidinggevende. Studenten krijgen een verklaring via de surveillant of docent van Avans. 

LocHal opent deuren voor studenten 

In navolging van de bibliotheken in Breda en ‘s-Hertogenbosch, biedt nu ook LocHal in Tilburg studieruimte aan voor studenten. Dagelijks is er plek voor 100 studenten onder de 28 jaar. Wie graag gebruik wil maken van zo’n studieplek kan die  dagelijks reserveren tussen 09.00  en 12.00 uur en alleen voor de eerstvolgende dag. Het is dus niet mogelijk om voor later in de week al een plaats te reserveren. Uiteraard gelden ook in LocHal alle coronarichtlijnen. Je kunt telefonisch reserveren via 013 – 464 85 90. 

Fysiek onderwijs  

Tijdens de persconferentie van premier Mark Rutte werd duidelijk dat studenten in het hoger onderwijs zo snel mogelijk 1 dag per week fysiek onderwijs moeten kunnen volgen. Dit kan op zijn vroegst vanaf maandag 26 april, mits de besmettingscijfers het toelaten en studenten gebruik kunnen maken van een zelftest. 

Het kabinet wil vanaf half april zelftesten inzetten in het hoger onderwijs. Daarover moet op korte termijn meer duidelijk worden. Avans Hogeschool doet al mee aan een pilot thuistesten om te kijken of fysiek onderwijs daardoor weer op een veilige manier mogelijk is. 

Laatst bijgewerkt op 24 maart 2021.