Update 24 maart: Toegang tot Avansgebouwen, evenementen afgelast en meer

24 maart 2020

Gisteren zijn in een persconferentie van de regering nieuwe maatregelen aangekondigd tegen het coronavirus. Een aantal daarvan raakt ook Avans. Lees meer over deze maatregelen

Toegang tot gebouwen

Vanaf nu zijn de deuren van alle Avansgebouwen gesloten. Avansmedewerkers krijgen alleen nog toegang als zij een afspraak hebben en zich kunnen legitimeren. We benadrukken nogmaals de afspraken: Hou minimaal 1,5 meter afstand van anderen en volg de hygiënemaatregelen op. Kom niet op locatie als je de volgende klachten hebt: koorts (of als een huisgenoot koorts heeft), kuchen, hoest en/of verkoudheid.
Je kunt afspraken inplannen van maandag tot en met vrijdag tussen 10.00 en 14.00 uur in de gebouwen aan de Hogeschoollaan in Breda, Onderwijsboulevard in Den Bosch, Professor Cobbenhagenlaan in Tilburg en Mill Hillplein in Roosendaal.

Sollicitatiegesprekken vinden zoveel mogelijk digitaal plaats en anders met maximaal 3 personen bij elkaar (inclusief de sollicitant). Directies melden dit van tevoren telefonisch of per e-mail bij de receptie van het betreffende (open) Avansgebouw.

Voor ICT-ondersteuning moeten medewerkers eerst contact opnemen met de Servicelijn. Zij bieden zoveel mogelijk hulp op afstand. Als dit niet mogelijk is en het is noodzakelijk om hiervoor naar een Avansgebouw te gaan, dan maakt de collega van de Servicelijn hiervoor een afspraak.
Om ervoor te zorgen dat er niet meer dan 3 personen tegelijk samenkomen, gebeurt de uitgifte van thuiswerkplekken in tijdsvakken van maximaal 10 personen per uur. Het uitleveren van alle middelen wordt daarom verdeeld over 5 werkdagen. Dit geldt voor de middelen die al zijn aangevraagd. Vanwege de langere tijd die nodig is om de al aangevraagde middelen uit te leveren, is het nu voorlopig niet mogelijk om nieuwe aanvragen in te dienen.

Evenementen

Alle evenementen worden tot 1 juni afgelast, ook met minder dan 100 personen. Organisatoren van evenementen krijgen hierover bericht van DIF Evenementen.

Studiekeuzecheck

De reguliere aanmelddeadline van 1 mei is verschoven naar 1 juni. Dit om studiekiezers in deze spannende tijd nog wat extra ruimte te geven om hun studiekeuze te maken. Avans biedt de studiekeuzecheck (intake) die na aanmelding plaatsvindt nog steeds aan, dus ook aan studiekiezers die zich na 1 mei, maar voor 1 juni aanmelden. De studiekeuzecheck wordt volgens het reguliere proces, maar tot nadere besluitvorming in digitale vorm aangeboden (met uitzondering van de groepssessies, deze komen te vervallen).

Video Paul Rüpp

Gisteren is op de social media-kanalen van Avans een video gedeeld met een boodschap van bestuursvoorzitter Paul Rüpp aan studenten en medewerkers.

Voor medewerkers: gedeeld op LinkedIn en iAvans

Voor studenten: gedeeld op Facebook en Studentinfo

Laatst bijgewerkt op 25 maart 2020.