Update 26 juni: Lesblokken, vakantie en openingstijden catering

26 juni 2020 door Coronavirus

Start studiejaar: we blijven werken met lesblokken

Ondanks de gisteren aangekondigde versoepeling m.b.t. ov-reizen door studenten tijdens de spits blijven we vasthouden aan de eerder vastgestelde roostering met 'blokken’ voor onderwijs op locatie. Wel gaan we differentiëren in de aanvangstijd van het geheel aan blokken. Dit zou betekenen dat het eerste lesblok op locatie voor opleiding X om bijvoorbeeld 9 uur start en voor opleiding Y om 09.30 uur et cetera.

De exacte invulling hiervan is afhankelijk van de afspraken met regionale vervoerders en onderwijsinstellingen uit de regio. Vervolgens worden in overleg tussen RET-medewerkers en opleidingen de aanvangstijden van de blokken voor periode 1 waar mogelijk aangepast. Daarnaast wordt gekeken hoe we de (beperkte) extra ruimte die er ontstaat kunnen inzetten om de huidige knelpunten op te lossen (zoals voor praktijkonderwijs en eerstejaars studenten).

Op vakantie deze zomer

Het wordt deze zomer een vakantieperiode anders dan anders. We gunnen elkaar een echt vakantiegevoel. Buiten enkele noodzakelijke activiteiten voor het onderwijs in de zomer en voor het schooljaar 20-21, zal de zomer ook een belangrijke periode zijn voor rust, bezinning en reflectie. En daarnaast vooral ook van “gewoon” een hele fijne vakantie. Waarin we hopelijk niet te veel beperkt worden door de genomen maatregelen en kunnen genieten in eigen huis, binnen- of buitenland.

Voor de zomer en met name het op vakantie gaan gelden enkele kaders. Zonder de pret te willen bederven, vinden we het wel belangrijk dat we deze onder de aandacht brengen bij medewerkers.

Ga verantwoordelijk om met het kiezen van je reisbestemming. Avans kan medewerkers niks verbieden, maar vraagt iedere medewerker om zijn verantwoordelijkheid te nemen om een coronabesmetting zo ver als mogelijk te voorkomen. Eventuele ziekte als gevolg van corona door het bezoeken van een risicogebied komt voor eigen rekening en risico.

Mocht je naar het buitenland zijn gegaan en pas later kunnen terugkeren, bijvoorbeeld door een verplichte quarantaine, dan kun je je niet beroepen op overmacht. Mocht je werkzaamheden niet op afstand uit kunnen voeren, dan kan het zijn dat je verlof dient op te nemen voor de periode dat je niet beschikbaar bent voor het uitvoeren van jouw werkzaamheden.

Voor de uitgebreide FAQ over vakanties en kaders verwijzen we je naar coronavirus.avans.nl.

Nieuwe openingstijden catering

De openingstijden van de catering zijn als volgt:

Vrijdag 26 juni t/m 3 juli 2020:

• Onderwijsboulevard, P. Cobbenhagenlaan, Hogeschoollaan:
    maandag t/m donderdag van 10.00 - 14.00 uur en van 18.00 - 20.00 uur. Vrijdag van 10.00 - 13.30 uur.
  • Lovensdijkstraat:
    maandag t/m vrijdag van 10.00 - 14.00 uur.

Vanaf 6 juli t/m 14 augustus is de catering overal gesloten.
In de week van de herexamens, 17 tot 23 augustus, gaat de catering open op de volgende locaties: Onderwijsboulevard, Prof. Cobbenhagenlaan, Quadrium en Lovensdijkstraat. De tijdstippen volgen later. Vanaf 24 aug gaat de catering weer overal open. De tijdstippen volgen later.

Laatst bijgewerkt op 26 juni 2020.