Coronavirus

print

Update 27 maart: Auteursrechten en Multimedia Support

27 maart 2020

Auteursrechten

Aan het overnemen en delen van teksten, beeldmateriaal en andere publicaties zijn regels verbonden die zijn beschreven in de auteurswet. Uiteenlopende leveranciers bieden op dit moment gratis diensten aan om het onderwijs online mogelijk te maken. Een gratis aangeboden dienst wil echter nog niet zeggen dat je het materiaal zomaar mag kopiëren en mag plaatsen in onze leeromgeving. Integendeel, ook voor deze gratis aangeboden initiatieven gelden de auteursrechten. Wees hiervan dus bewust en houd rekening met de auteursrechten. Wil je toch gebruik maken van gedeelten van de aangeboden content, dan gelden hiervoor de bestaande regels voor hergebruik van werken van derden.

Dit mag je publiceren:

  • korte overnames (< 10.000 woorden per boek / 8.000 woorden per tijdschrift), maar niet meer dan 1/3 van het hele werk
  • afbeeldingen die de context verhelderen
  • presentaties/rapporten waarvoor je schriftelijke toestemming tot publicatie hebt (bewaar de toestemming)
  • hyperlinks
  • materiaal uit de databanken van Xplora (vermeld altijd de bron!)
  • materiaal onder licentie van Creative Commons.

Als je hiervan wilt afwijken, of als je meer informatie wilt, kijk dan bij auteursrechten. Heb je twijfels of vragen neem dan contact op met het auteursrechtenloket: Auteursrechtenloket@avans.nl

Multimedia Support

Medewerkers die de komende periode extra hulp nodig hebben bij het maken van digitaal onderwijs, kunnen daarvoor terecht bij Multimedia Support. Contactinformatie én handige tips over het maken en geven van online onderwijs is te vinden in deze Sway.

Laatst bijgewerkt op 1 april 2020.