Coronavirus

print

Update 3 maart: steunpakket voor onderwijs en videoboodschap Paul Rüpp

3 maart 2021

Nationaal Programma Onderwijs 

Het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap heeft het Nationaal Programma Onderwijs aangekondigd. Het gaat om een steunpakket van 8,5 miljard euro en 645 miljoen extra voor het hoger onderwijs. Onderdeel daarvan is dat studenten die in studiejaar 2021-2022 staan ingeschreven een korting krijgen van 50% op het collegegeld. Voor studenten die hun basisbeurs of aanvullende beurs dreigen te verliezen, komt er een tegemoetkoming en studenten die meer tijd nodig hebben om hun diploma te halen, kunnen tot 12 maanden langer gebruik maken van hun OV-chipkaart. De Rijksoverheid heeft het programma op haar website gepubliceerd. Daar kan iedereen terecht voor informatie. 

Het Nationaal Programma Onderwijs is een welkome steun in de rug, maar de uitwerking is op onderdelen nog ongewis. Zo is het voor Avans en andere onderwijsinstellingen nog niet duidelijk hoe de 645 miljoen wordt ingezet en wat dat voor ons betekent. Die duidelijkheid willen we vanzelfsprekend wel. Daarom volgen we de ontwikkelingen rondom het steunpakket op de voet. Daarover zijn we in contact met het ministerie en de Vereniging Hogescholen. Zodra meer helderheid wordt verschaft informeren we de organisatie daarover. 

Videoboodschap Paul Rüpp 

Paul Rüpp, voorzitter van het College van Bestuur van Avans Hogeschool, gaat in een videoboodschap in op de resultaten van de enquête over het welzijn van studenten en medewerkers, online onderwijs, de pilot thuistesten en het Nationaal Programma Onderwijs. De volledige video staat op YouTube, is geplaatst op iAvans en is te zien via de social-mediakanalen van Avans. 

Thuiswerkondersteuning studenten met kinderen 

De pilot thuiswerkondersteuning is in volle gang. Naast docenten en een beperkt aantal medewerkers kunnen ook studenten met kinderen gebruik maken van de regeling. Voorwaarde is wel dat zij alleen thuiswerkondersteuning kunnen krijgen tijdens lesuren, niet daarbuiten. In het nieuwsbericht van 8 februari vind je meer informatie. 

Laatst bijgewerkt op 3 maart 2021.