Update 31 augustus: dialoog en vaccinatie op locatie

2 september 2021 door Coronavirus

De dialoog aangaan

Deze week kwam het bericht al van de minister dat de inzet van een toegangsbewijs voor onderwijs een serieuze optie is. Dat kunnen we voorkomen door een zo’n hoog mogelijke vaccinatiegraad onder alle studenten en medewerkers. En door 2x per week een zelftest te doen voordat we naar een Avanslocatie toe komen. Toch moet iedereen daar zijn eigen afweging in maken. Wel is het belangrijk om iedereen zo veel mogelijk te motiveren. Dat kan door mensen aan te spreken, de dialoog aan te gaan. Laat je vaccineren, doe een zelftest.

Benadruk hoe fijn het is dat er weer fysiek onderwijs is en dat er op locatie gewerkt kan worden. En dat we dat met z’n allen zo willen houden door te testen en gezond te blijven. Vandaar nogmaals ons verzoek om in dialoog te gaan en te blijven.

Handelingskader bij besmettingen

Het is goed om te weten welke stappen je neemt als er sprake is van besmettingen, dus positief geteste studenten of medewerkers. We hebben een handelingskader gedeeld met de directies waarin omschreven is wat je doet als er een of meerdere personen positief getest zijn. Van belang is op welke locatie de besmette persoon was, met wie hij of zijn in contact was en wie er geïnformeerd dient te worden. En wat je dan doet, dat staat allemaal in het stappenplan.

Vaccinatie op locatie of in de buurt van een Avanscampus

Voor Breda en Den Bosch zijn de contacten met de GGD gelegd. Er zijn opties voor een prikbus, een pop-uplocatie of een nieuwe GGD-vaccinatielocatie in de nabijheid van een Avanscampus. De spreekwoordelijke punten worden nu op de i gezet – en volgende week zal alles uitgebreid worden gecommuniceerd.

Laatst bijgewerkt op 8 september 2021.