Coronavirus

print

Update 4 november: mondkapjesplicht en Open dag

4 november 2021 door Coronavirus

Het is ons allemaal niet ontgaan dat de coronabesmettingen fors oplopen. Dinsdagavond 2 november heeft het kabinet in de persconferentie dan ook nieuwe aanscherpingen van de coronamaatregelen aangekondigd. We realiseren ons dat onze veerkracht wederom op de proef gesteld wordt en dat dit niet altijd makkelijk is. De maatregelen gaan gedurende deze week geleidelijk in en hebben dus ook invloed op studenten en werknemers van Avans. Hieronder lees je wat er verandert.  

Thuiswerken vanaf 3 november 

Vanaf 3 november is door het kabinet het thuiswerkadvies aangescherpt naar ‘werk minstens de helft van de werktijd thuis’. Voor het personeel van de ondersteunende diensten bij Avans gold deze 50/50 thuiswerkregel al. Voor iedereen bij Avans met locatie gebonden werk zoals lab- en facilitair medewerkers en docenten die lesgeven op locatie verandert er met betrekking tot deze maatregel ook niets. Voor hen is het vanzelfsprekend noodzakelijk om vaker op locatie te werken. 

Dringend advies 1,5 meter vanaf 3 november 

Ook is er vanuit het kabinet per direct een dringend advies om 1,5 meter afstand te houden. Binnen de Avansgebouwen geldt deze oproep alleen voor situaties waar het mogelijk is om die afstand daadwerkelijk te bewaren.  

Mondkapjesplicht vanaf 8 november 

Vanaf maandag 8 november moet iedereen in de Avansgebouwen een mondkapje dragen bij verplaatsing. Eenmaal aangekomen op de plaats van bestemming mag het mondkapje weer af.  

Open dag 13 november 

Ook met de informatie van nu blijft voor de Open dag dezelfde opzet gelden die we in de vorige update hebben gedeeld. Dat betekent het volgende: de studiekiezer en begeleider hebben geen coronatoegangsbewijs nodig om de Open dag te bezoeken. We nemen wel andere maatregelen om de Open dag zo veilig mogelijk te laten verlopen, zoals het verspreid ontvangen van de potentiële studenten en hun begeleiders. De mondkapjesplicht bij verplaatsingen geldt uiteraard ook op de Open dag van 13 november. 

Hygiëne 

We vragen ook nu nog steeds aandacht voor het in acht nemen van de basis hygiënemaatregelen. Denk aan handen wassen en in de ellenboog niezen. En zoals eerder het geval was, zullen we waar mogelijk de deuren weer openzetten in de Avansgebouwen, zodat contact met klinken en deurknoppen vermeden kan worden. 

Statement hoger onderwijs coronapas 

Verder wijzen we met het oog op het mogelijk invoeren van de coronapas in het onderwijs op het statement van de Vereniging Hogescholen (VH) en de universiteiten koepel VSNU. Zie het artikel op Punt. Avans schaart zich achter deze standpunten en volgt de ontwikkelingen op de voet. 

 

Laatst bijgewerkt op 5 november 2021.