Coronavirus

print

Update 7 april: hulpaanbod voor studenten en gebruik studio's

7 april 2021 door Coronavirus

Hulpaanbod voor studenten 

De coronacrisis heeft impact voor iedereen. Medewerkers en studenten van Avans kunnen mentale, fysieke en praktische problemen ervaren, die mogelijk het gezond en prettig werken of studeren in de weg zitten. Het welzijn van studenten en medewerkers staat bij Avans voorop. Daarom kunnen zij altijd aankloppen voor hulp of advies.  

We merken dat het soms onduidelijk is waar studenten met hun vragen of zorgen terecht kunnen. Allereerst is dat altijd bij hun eigen studieloopbaanbegeleider. Ook de studentendecaan kan helpen wanneer een student problemen ervaart die de studievoortgang belemmeren.  

Via extra.avans.nl worden tal van gratis workshops en trainingen aangeboden, zoals de online bijeenkomst ‘Student zijn in Coronatijd’ op 12 april. Deze bijeenkomsten helpen studenten mentaal en fysiek gezond te blijven en te worden. In dit digitale magazine staat meer informatie over zelfhulp bij klachten door de coronapandemie. Studenten kunnen daarnaast de veelgestelde vragen raadplegen voor meer informatie. 

Gebruik multimediastudio’s 

We vernemen dat er onduidelijkheid bestaat over de mogelijkheden van het gebruik van de multimediastudio’s. Het gebruik is vanwege corona beperkt. De multimediastudio's zijn enkel op afspraak open voor de ondersteuning van medewerkers en studenten. De medewerkers van multimedia support denken ook graag mee omdat er vaak goede alternatieven zijn zoals thuisopnames. 

Om spreiding van de bezetting van de studio’s in Breda en Den Bosch te organiseren en zeker te weten dat er ondersteuning aanwezig is, is het belangrijk om op tijd contact op te nemen met multimediasupport.denbosch@avans.nl of multimediasupport.breda@avans.nl.  

Wanneer je als docent de studenten een opdracht geeft waarbij de studio gebruikt moet worden, neem dan vooraf contact op met multimedia support. De medewerkers van multimedia support denken mee over de planning, spreiding en alternatieve mogelijkheden. Neem voor vragen gerust contact op via 1 van bovenstaande e-mailadressen of ga naar deze brochure voor meer informatie. 

Oproep: kom niet te vroeg naar de toetslocatie 

De toetsweken zijn in volle gang. We zijn blij om te zien dat studenten en medewerkers zich op de toetslocaties voor het overgrote deel goed aan de coronamaatregelen houden en dat het afnemen van toetsen soepel verloopt. Incidenteel moeten we studenten en medewerkers aanspreken op het naleven van de huisregels en zij worden desnoods uit de school verwijderd.  

Natuurlijk is het belangrijk om op tijd op de plek van bestemming te zijn, maar sommige studenten komen erg vroeg. Daardoor ontstaan er onbedoelde groepsvormingen en spontane ontmoetingen. Dat willen we voorkomen. Probeer daarom niet eerder dan 20 minuten voor aanvang van de toets op de locatie te zijn. We wensen iedereen heel veel succes tijdens de resterende toetsen!

Laatst bijgewerkt op 25 mei 2021.