Coronavirus

print

Update 7 oktober: ventilatie en wat te doen bij klachten

7 oktober 2020

De laatste tijd krijgen we weer vaker vragen over de ventilatie bij Avans in relatie tot de verspreiding van het coronavirus. Daarom besteden we daar in deze update opnieuw aandacht aan.

Alle centrale ventilatiesystemen die in onze gebouwen aanstaan, werken met frisse buitenlucht. En de hoeveelheid schone lucht is meer dan het Bouwbesluit 2012 vereist. Het RIVM raadt recirculatie van lucht af en daarom staan in sommige praktijkruimtes additionele koel- en/of ventilatiesystemen uit. In die ruimtes kunnen mensen nog steeds op een veilige manier werken of studeren, mits zij de coronarichtlijnen in acht nemen. Waar het kan, adviseren we om ramen open te zetten voor natuurlijke ventilatie.  

Wat te doen bij klachten 

Heb je vragen over wat je moet doen bij gezondheidsklachten? Check dan de pagina 'Wat doe je bij klachten'. Daar vind je antwoord op vragen wat je moet doen als je positief getest bent en wie je dan moet informeren. Of  je naar school mag als een huisgenoot klachten heeft die lijken op corona en meer van dat soort vragen. 

Laatst bijgewerkt op 7 oktober 2020.